FOTOESSAY: WINTERWONDERLAND

Den sidste uge har det sneet afsindigt meget. Flere meter sne ligger i dynger rundt i byen, men det er ikke noget, der lammer trafikken. For det første er trafikken meget beskeden i form af små elektroer, der kører langsomt rundt, og for det andet er snerydning noget, de gør i søvne. Skovler, skraber, strøer, preparerer. Ingen ko på isen der. Man kan altid komme frem.

 

IMG_0540
Desværre betyder al den sne, at en del af pisterne må holde lukket. Der er simpelthen kommet for meget sne, og vinden driller. Til gengæld er vi nu sikre på at have sne nok til resten af sæsonen.

 

IMG_0580
Og når nu vejret ikke er til en tur på pisterne, er det heldigvis vejr til at gå rundt og nyde den smukke by. Overalt finder man små “hemmelige” kighuller og blændende udsigter. Man skal egentlig bare åbne øjnene, så bliver man beriget med skønhed.

 

IMG_0544
Træerne bærer de tunge snemasser med stolthed, og holder man øje, ser man ofte små “laviner”, der triller ned fra de udstrakte grene.

 

Winterwonderland
Saas Fee kan dateres helt tilbage til 1200-tallet og i forhold til mange andre skisportssteder, er skianlæggene bygget lang tid efter byen opstod. Ikke på baggrund af skiområdet.

 

IMG_0562
Og det er et eventyr. Langt væk fra civilisationen og alligevel lige midt i den. Her finder man ro. Det er ren meditation at bevæge sig rundt i stilheden, og sidder man på sin balkon, kan man høre folk snakke flere hundrede meter væk.

 

IMG_0569 - version 2
Så når man går rundt i byen, møder man mange gamle huse og stalde side om side med moderne hoteller og bygninger. Kontrasten er stor, og det er lige præcis det, der gør byen så charmerende. Mange der kommer til Saas Fee for første gang udbryder: “Det er som at gå rundt i et eventyr”.

 

Kirke Saas Fee
Langt de fleste i byen er katolikker. Især de ældre går meget op i religion, men som i Danmark er de unge ikke længere interesserede. Det forhindrer dog ikke i at gøre kirkegang til en fast del af skolen, så de små purker lærer at bede og gøre korsets tegn foran alteret. Man må heller ikke arbejde om søndagen. Dvs. det kan man jo ikke undgå i en ferieby, men det er absolut ikke velset at ordne fx haven eller andre praktiske gøremål, som kan ses.

 

Skriv et svar

Captcha loading...