UDE GODT MEN HJEMME BEDST. ELLER?

Og hvor er hjem? Er hjem der, hvor man kommer fra, der hvor man pt. bor, der hvor man har slået sig ned fast, eller kan hjem også være et ikke-fysisk sted; ”hjemme i sig selv”. Og kan man egentlig føle sig hjemme nogen steder, hvis ikke man er hjemme i sig selv? Er mursten vigtige, eller er det familien og vennerne? Hvorfor har mennesker en sådan trang til at betale mange penge for et fint hus, så der ikke er noget tilovers til alt det sjove? Til at opleve verden og til at møde nye mennesker. I stedet knokler man sig halvt ihjel for at kunne betale terminerne. Husker man så, hvorfor man i første omgang købte sit hjem? Eller er det blevet reduceret til et udstillingsvindue, når man en sjælden gang har tid til gæster? Eller er det fordi, man rent faktisk føler sig rigtig godt tilpas i sit hjem?

 

 

KLOKKESTRENGEN FRA MIN BARNDOM

Fra min barndom husker jeg en klokkestreng, hvorpå der stod: “Hvor der er hjerterum, er der husrum”. Jeg husker ikke præcis, hvor denne klokkestreng hang, men jeg husker ordene, som er nok så aktuelle i dag.

Læs også: Surrender & Release

 

Hjem for mig er der, hvor det føles rigtigt at være. Jeg kan også godt lide at have et stort og lækkert sted at bo. Især når det er koldt udenfor, og jeg kan begrave mig i sofaen. Men på den anden side vil jeg lige så gerne bo i en lille primitiv hytte på en eksotisk strand. Måske man i virkeligheden kan skabe en velfungerende balance, så det ene ikke skal udelukke det andet. For man kan vel også føle sig hjemme mere end et sted? Jeg føler mig hjemme mange steder, og når jeg befinder mig et sådant sted, har jeg altid lyst til at blive og ikke ”komme hjem” igen. Og når jeg så alligevel kommer hjem igen, glæder jeg mig over gensynet og føler mig hjemme.

Forvirrende? Nej det er det faktisk ikke. Det er bare, når hjem er der, hvor hjertet er.

En tanke om “UDE GODT MEN HJEMME BEDST. ELLER?

Skriv et svar

Captcha loading...