SPARETIPS TIL DIN REJSE

Travelling on a shoestring? Planlægger du at rejse på budget, er her nogle fif, der måske kan hjælpe dig til at planlægge den perfekte rejse. Guderne må vide, at jeg ikke selv er den store planlægger, og jeg har lært på den hårde måde, hvordan pengene bare rasler ud af pungen, når mageligheden tager over. Til gengæld har jeg også rejst Sydøstasien rundt i et halvt år, hvor den dyreste overnatning kostede 7$, mens de fleste nætter kunne klares for 2$.  Så jo, det kan lade sig gøre at rejse på budget, du skal bare være lidt tålmodig og nok ikke have de højeste forventninger til komforten.

 

SØG NETTET FOR BILLIG OVERNATNING

Har du prøvet det? At ankomme til en lufthavn, udmattet og træt efter en lang rejse, og så står der 50 højtråbende mænd og hiver i dig for at få dig med hen til deres hotel. ”Cheap price, cheap price.” Du står opgivende og tager med den første den bedste, og du kommer sikkert til at betale meget mere, end det er værd. Der findes masser af sider, som kan hjælpe dig til at undersøge markedet, så du hjemmefra kan planlægge din rejse. Prøv fx:

HOSTELWORLD find billig overnatning blandt hostels, bed and breakfast, hoteller mm.

AIRBNB lej et privat hjem – og lej dit eget ud mens du er væk, så du slipper for at betale husleje.

 

INSPIRATION TIL ALTERNATIVE OVERNATNINGSMULIGHEDER

Bo hos de lokale og oplev deres kultur indefra. En enestående mulighed for at komme helt tæt på og måske få nye venner for livet. Den absolut billigste rejseform.

WWOOF få gratis overnatning og forplejning på en økologisk farm eller i mindre husholdninger ved at tilbyde din arbejdskraft til gengæld. Deres motto: ”Think local – act global! En fantastisk mulighed til at komme tæt på lokalbefolkningen verden over og samtidig lære om den økologiske livsstil. (OBS! Det koster et mindre gebyr at tilmelde sig wwoof)

YONDERBOUND find en blød seng over hele verden. Samtidig opfordrer de dig til at inspirere andre til at rejse, så du tilmed kan tjene penge på at dele dine oplevelser med andre ved at lave en såkaldt ”Yonderbox”, så du kan tjene ”Yondercredits” til at rejse for.

COUCHSURFING overnat hos en lokal og du får måske en ny ven for livet. Du kan også selv tilbyde overnatning til rejsende.

NIGHTSWAPPING  ”byt” dig frem til overnatninger. Hvis du selv tilbyder overnatning, optjener du kredit til at sove hos andre. Har du endnu ikke optjent nok, kan du også mod et beskedent beløb (fra 7-49€) købe overnatning.

 

LÆS OGSÅ: FØLG DINE DRØMME

SPIS SOM DE LOKALE

Det ser måske lidt skræmmende ud, men faktisk byder gadekøkkener oftest på overraskende velsmagende måltider til næsten ingen penge, så snyd ikke dig selv for denne oplevelse. Er du åben, så kommer du helt sikkert til at smage mystiske ting, du måske aldrig har hørt om,- og aldrig kommer til at kende navnet på! Skal du bare på restaurant, så undgå turistfælderne og søg ud i de små gader, hvor du også finder de lokale.

 

Gadekøkken
Mamas madbod.

 

 

 

LAV DIN EGEN MAD

Find overnatningsmuligheder der inkluderer adgang til et køkken. Bor du lokalt, kan du evt. tilbyde at lave mad til din host, og I får på den måde en hyggelig oplevelse. De fleste hostels har også fælles køkken, hvor du kan lave mad, eller du har måske fået nye venner, der har adgang til et køkken? Gå sammen i grupper hvor I skiftes til at lave mad. Udforsk de lokale madmarkeder og prut priser, så du får et hjemmelavet måltid for billige penge – bonus: du kommer helt sikkert til at smage lækre retter, som du aldrig har prøvet før!

 

Fælles madlavning på et hostel i Stonetown
Fælles madlavning på Hodi Hostel i Stonetown

 

FIND DE BILLIGSTE FLYBILLETTER

Er du fleksibel med dine rejsedatoer, er der penge at spare. Undgå at flyve i skoleferier og weekender (fredag og søndag). Et rygte siger, at det er billigst at flyve om tirsdagen. Om dette er sandt, tør jeg ikke æde min hat på. men det er vel værd at teste? Brug søgemaskiner som fx MOMONDO eller FLYSCANNER men HUSK at slette dine cookies og historik jævnligt på computeren, da flyselskaberne ellers kan spore dine søgninger, og du derfor ikke vil få de billigste priser.

Har du endnu ikke besluttet dig for din destination, eller har du bare lyst til den billigste tur ud i det blå, så besøg Kayak Explorer, der viser dig de billigste flypriser i alle verdensdele, eller lad dig inspirere af Momondos Tripfinder hvor du også kan indtaste dine ønsker og lade dig vejlede.

Alle flyselskaber tilbyder også et medlemskort, hvor du kan optjene ”miles & more”, så hvis du flyver sparer du point op til dine næste flyrejser. Du kan også tilmelde dig deres nyhedsbreve, så du automatisk får at vide, hvornår de kører kampagner, specielle tilbud mm.

Er du en genial rygsækspakker, så nøjes med at rejse med håndbagage. Her er der virkelig mange penge at spare, men det kræver også, at du kan leve med et minimum. Men hvad gør det, hvis du alligevel skal til de varme lande?

 

Turkish Airlines
Hvor vil du hen i dag?

LAV ET DAGLIGT BUDGET

Gaaab der er vel ikke noget så kedeligt som et budget. Men på den anden side… det kan måske hjælpe dig til at forlænge din rejse, eller være skyld i at du ikke pludselig sidder på den anden side af jorden uden en rød reje. Hvad har du på bankkontoen, når forsikringer, flybilletter, vaccinationer mm. er betalt? Del det med de antal dage, du skal være væk, og du har nu en oversigt over, hvad du kan bruge. Selvfølgelig skal du ikke ramme dette tal hver dag. Nogen gange vil du sikkert på en udflugt, der koster en del mere, og andre dage ligger du bare på stranden. Pointen er at give dig et overblik over, hvad du kan tillade dig at bruge, så du ikke pludselig løber tør for penge. Skriv evt. ned hver dag hvad der er tilovers, eller hvad du har spenderet over budgettet, så du har et overblik over finanserne.

SÅ ER DET BARE AT ØNSKE DIG GOD TUR

Hvor end du lander henne, om det er planlagt eller ej, så ønsker jeg dig en god rejse. Og tillykke med at du er kommet af sted.

 

Læs også: “At rejse er at leve”

2 tanker om “SPARETIPS TIL DIN REJSE

 1. Super fine råd til rejsen og om hvordan man kan spare.
  Sidder selv på SU og overvejer stærkt en tur til Sydamerika til februar, så alle råd kan bruges.

  Mange tak 🙂

 2. Hej Andreas,

  mange tak for din feedback 🙂 Jeg har (endnu) ikke selv været i Sydamerika, men det har stået på min ønskeliste i maaange år, så mon ikke snart det kommer til at ske 😉 Den måde jeg planlægger at rejse på der, er ved at lave frivilligt arbejde undervejs, mod kost og logi. Jeg har set mig helt varm på hjemmesiden Work Away: http://www.workaway.info/hostlist.html, hvor der bare er det ene spændende tilbud efter det andet. (Følg med her på bloggen hvor jeg snart kommer med et uddybende indlæg). Ikke kun i Sydamerika, men i hele verden. Ved ikke om det er noget for dig, men er du på SU, er det jo en fed måde at spare penge på, og samtidig er jeg sikker på, at du vil få nogle helt unikke oplevelser, som man ikke får ved “kun” at rejse. (Ikke at der er noget galt i det selvfølgelig;))

  Uanset, så håber du får en fantastisk rejse!

  KH Trine

Skriv et svar

Captcha loading...