SEYCHELLERNE: VERDENS SMUKKESTE STRAND?

Anse Source D’argent er nok Seychellernes mest berømte strand. Den optræder i både film og reklamer, og er kendt for dens smukke granitformationer, der indrammer stranden på postkort-perfekt vis. Sandet er hvidt og fint og kildrer mellem tæerne. Vandet er malerisk turkis med hvide flødeskumstoppe, der hvor bølgerne slår ind over revet, der ligger som en beskyttende fæstning for turisterne, der bader i vandkanten. Palmer og andre grønne vækster sørger for frodighed, og landskildpadderne for toppen af kransekagen. Velkommen til Paradis på jorden. Lige her på øen La Digue.

 

UD I DET BLÅ – UDEN SKYKLAPPER PÅ

Vi cykler ud i det blå på lejede cykler, der har set bedre dage. Hjulene er ikke længere runde, og tandhjulet er faretruende tæt på at knække, når det går en smule op ad bakke, og man skal træde lidt ekstra i pedalerne. Det brager i leddene, prisen er høj, og ikke metalstangen værd. Vi sejler af sted. Føler mig lettere beruset på den synkende skude, der dog ruller langsomt fremad. Vejene er smalle, og der er mest gående folk og cyklister på andre tvivlsomme jernheste. Et par enkelte motorkøretøjer i tuk-tuk lignende art sniger sig af sted, men ellers er øen stort set bilfri.

 

La digue
Gospelmusik flyder ud af kirken.

Vi cykler gennem landsbyen, der er fyldt med små venlige guesthouses, passerer en skole og en kirke, hvor der flyder smuk gospelmusik af lyse børnestemmer ud gennem den åbne port. Tempoet er lavt, selv snegle kan være med her, luften fredfyldt, og en enkelt gang i mellem møder man et dovent blik, hvis folk orker at løfte hovedet. Kort sagt: den perfekte feriestemning, hvor man kan komme helt ned i gear, også selvom de er ikke-eksisterende på cyklen under mig.

 

En gammel kirkegård der ser mere eller mindre forladt ud, passerer vi også på vejen. Måske jeg skulle overlade min cykel til sin skæbne der?

 

 

VERDENS SMUKKESTE STRAND?

Vi når frem til den postkort-perfekte strand Ance Source D’argent, som er kendt for at være en af verdens smukkeste strande, og som også har lagt krop til film som “Cast Away” og “Crusoe” samt den berømte Bacardireklame. Ikke uden grund. Først cykler vi gennem indgangen, hvor der bliver opkrævet et gebyr på ca. 50 danske kroner. Så cykler vi gennem en vanilleplantage, og når frem til et område fuld af kæmpeskildpadder, hvor vi stiller cyklerne. Vi er sultne, men den tvivlsomt udseende restaurant er lukket. Til gengæld får vi et glas friskpresset juice med passionsfrugt, der smager så englene synger, og tiltrængt smelter i svælget, som skriger efter nedkøling.

 

Velkommen til L’union estate.

 

La Digue
Alternative cykler er at finde på vejen.

Vi går videre ind gennem stien mellem de pragtfulde granitsten, der skyder i vejret fra sandet og former ufattelige skulpturer i de reneste former. Glatte og slebne efter vind og vejr, står de næsten som en skulpturpark og beskytter den smukke strand, der gemmer sig bag formationerne. Vandet klukker stille. Her er ebbe og flod, og lige nu er der lavvande, så man skal meget langt ud, hvis man vil bade. Til gengæld bliver fødderne dejligt afkølede i vandkanten. Overraskende er her ikke specielt mange mennesker. Et par familier med legende børn, og et par forelskede par. That’s it. Og det er på Seychellernes mest berømte strand.

 

La Digue
En lille sti leder vej gennem klipperne.

Her er smukt. Men er det også verdens smukkeste strand? Døm selv fra billederne herunder. Nogle gange siger billeder som bekendt mere end ord, og hvad kan man i virkeligheden skrive om en strand?

 

 

 

 

 

 

En tanke om “SEYCHELLERNE: VERDENS SMUKKESTE STRAND?

Skriv et svar

Captcha loading...