RULLENDE LAVINER

Der er dage, hvor man bare ikke gider lave noget. En af ulemperne ved at bo med udsigt til skipisterne er, at man får frygtelig dårlig samvittighed, når man ikke gider stå på ski eller snowboard. Lige nu sidder jeg og kigger ud af vinduet. Den seneste uges snefald har dækket byen og bjergene i et hvidt tæppe, men nu falder snefnuggene stille. Der er dog ikke udsigt til blå himmel og solskin, og man er lidt forkælet, når man bor i skiparadis. Som en af mine venner sagde det: ”man går jo heller ikke på stranden for at sole sig, når det regner.”

 

KAN DET VÆRE SUNDT AT LAVE INGENTING?

Næh, det kan der vel være noget om! Så er det faktisk ok at sidde her inden døre og lave ingenting? Ja det er det. Det kan faktisk være rigtig sundt at lave ingenting. Kroppen får opladet batterierne, og hjernen kan blive vasket. Og min trænger til at blive vasket. Den sidste måned har livet bare kørt derudaf på fuldt blus. Eller rettere: arbejdslivet. Det arbejdsliv jeg hele tiden forsøger at rende væk fra, indhenter mig altid med syvmilestøvler. Hvorfor tiltrækker man de ting, man ikke ønsker? Hvorfor lader man sit arbejdsliv invadere sit privatliv, når man ikke ønsker det? Hvorfor lader man sin chef styre ens humør? Hvorfor er man loyal overfor dem, der ikke er loyale overfor en selv? HVORFOR? Og hvis man bliver ved med at spørge hvorfor, hvorfor gør man så ikke noget ved det? Hvornår bliver hvorfor til en handling frem for et evigt spørgsmål?

Læs også: Er du klar til dit U-TURN

Læs også: 1. del af mit U-TURN

Læs også: 2. del af mit U-TURN

Læs også: 3. del af mit U-TURN

 

STÅ RET

Det kan være så forbandet svært at tage sig sammen. At hanke op i sig selv og stå ved den person, man er. Ikke lade andre køre én over med en damptromle. Men hvorfor er det mon så svært at tage sig sammen, når man får det så godt bagefter? Når hele kroppen føles 10 kg lettere, og byrden er forsvundet fra skuldrene. I sidste ende er der ikke nogen, der takker dig for at holde ud for andres skyld. Ingen kan have gavn af en medarbejder, der ikke er glad for at gå på arbejde. Ingen kan have gavn af en person, der sætter sig selv i offerrollen, og alle de ofre der bliver givet, bliver der ikke sat pris på alligevel. Måske bliver de ikke engang lagt mærke til. STÅ RET. Kvinde og mand. Lever du dit liv for din egen skyld? Ved du, hvad du lever for? Hvad lever du for? Kan du sætte ord på det, og tør du leve livet, som du ønsker det? Den dag du ved, at livet er ved at ebbe ud, kan du da se tilbage på dit liv velvidende at du har udlevet dine drømme? Eller i det mindste kæmpet for dem…

Udsigten fra min sofa er smuk. Det renser hjernen at skrive. Der er hvidt udenfor. Jeg har taget en beslutning. Lavinen er sat i gang.

 

Beklager den dårlige kvalitet og skift af kameravinkel undervejs. Men lavinen er nu alligevel ret sej, og minder os om, at det er naturen, der i virkeligheden har bukserne på….

Skriv et svar

Captcha loading...