ROOTS TO GROW, WINGS TO FLY

My heart wants roots. My mind wants wings. I cannot bear the bickerings.

                                                      – E.Y. Harburg

Hvor kan jeg mærke denne store digters ord trænge dybt ind i mig, når jeg læser dem. Denne kamp mellem kæmper der gør, at jeg har svært ved at finde ud af, hvor min plads i verden er. Når pendulet svinger frem og tilbage. Når jeg på den ene side gerne vil gøre de “normale” ting som fx at bo et lækkert sted, have et godt job, have faste fritidsinteresser og være sammen med min familie og venner.  Men når jeg samtidig i mine tanker hele tiden flyver verden rundt på flugt fra standarder og forventninger. Fri og frygtløs. Er det så i virkeligheden mig selv, eller er det normerne, der sætter begrænsninger for min indre kamp?

 

img_1543

Når man lever i en kuffert, betyder det som oftest, at man er ude på eventyr. Men kender du det, at når du har været på ferie et stykke tid, begynder du langsomt at savne de daglige rutiner, og faktisk glæder dig til at komme hjem igen? Og når du så kommer hjem igen, bander du rutinerne langt væk og drømmer igen om fjerne himmelstrøg. Sådan har jeg det. Måske i lidt større udstrækning end gennemsnittet.

Hvorfor er det, at mine tanker altid svæver andre steder, end lige der hvor jeg er? Altid i gang med at drømme om den næste rejse eller den næste store udfordring.

My heart swings back and forth between the need of routine and the urge to run

Før kunne jeg blive virkelig frustreret over alle disse tanker. Og “før” er ikke lang tid siden. Faktisk lige for lidt siden. Jeg bliver stadig frustreret, når jeg ikke kan sætte ord på min rastløshed, men jeg lærer langsomt at leve med den, og er faktisk begyndt at værdsætte den, for det er den, der gør mig til den person, jeg er. Og hvad ville verden være uden drømme? Måske er det ikke alle drømme, der går i opfyldelse, men jeg vil ikke være dem foruden. Og når jeg giver mig selv lov til at drømme, bliver jeg også bedre til at leve i nuet. Sætte pris på hverdagens oplevelser og være taknemmelig for det jeg har.

 

Travelers are dreamers who make their desires for adventure reality

Jeg er på en evig jagt. På jagt efter min vilde side. Ikke for at vaske det gamle væk, for det er mine rødder. Mine rødder som min familie har plantet sammen med mig, og som jeg er stolt af. Ikke for at jagte og nedlægge et uskyldigt bytte. Ikke for at vaske pænheden væk. Ikke for at såre andre. Men for min egen skyld. For at udfordre mig selv og komme ud af komfortzonen. For at udvikle mig og gøre mig til et bedre menneske. For at acceptere at min rastløshed er en stor og vigtig del af mig. For at møde verden med åbne arme. For at møde mig selv.

 

img_1688

Så spred dine vinger og flyv! Lad kæmperne kæmpe kampen, men bliv ikke slave af dine tanker. Mød verden med åben pande. Udforsk. Oplev. Træd ud af din komfortzone. Udfordr dig selv. Om det er på hjemmefronten eller kloden rundt. Vi har ikke alle de samme drømme og gud ske tak og lov for det. Bare husk dig selv i det liv du lever. Og vælg det liv du lever!

 

Love her – but keep her wild

Skriv et svar

Captcha loading...