PIPPI POWER

Hvornår har du sidst fundet din indre Pippi Power frem? Er du typen, der misunder alle dem, der tør springe på hovedet i det kolde vand, eller er du den, der gør det uden at tøve? Er du typen, der befinder dig bedst i din komfortzone, eller er du typen, der altid forsøger at bryde ud af den? Såfremt du hører til den første type, er det måske nu, du skal udfordre dig selv og komme ud af busken og finde din Pippi Power. For vi har den alle sammen. Nogle i højere grad end andre, men vi har den. Det handler bare om at turde tage skridtet…

“Det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg sikkert godt”.

 

 

Status quo

Hvordan har du det lige nu? Sådan rigtigt. Og helt ærligt. Har du overhovedet mærket efter? Luk øjnene et par minutter lige nu og mærk efter. Tag nogle dybe vejrtrækninger. Mærk blodet pumpe rundt i kroppen og lad tankerne flyde. Kan du mærke dine tæer? Dine fingerspidser? Din hud? Dine organer? Krymper maven sig sammen ved tanken om, at din hjerne skal tænke på, hvordan du har det? Tjek din holdning. Er du sunket helt sammen, eller husker du at rette ryggen og lade ilten strømme igennem? Ret dig op. NU!

Hvordan havde du det så? Var du ærlig? Prøv nu at lukke øjnene igen og skab dine egne associationer og billeder ud fra følgende ord:

 

 • Livskvalitet
 • Lykke
 • Passion
 • Mad
 • Motion
 • Familie
 • Venner
 • Job
 • Fritid
 • Hobby
 • Penge

Er associationerne og billederne positive eller negative? Får du det godt eller skidt? Er de, som du ønsker de skal være?

 

Før du læser videre, vil du måske læse dette blogindlæg…

 

 

Hokus pokus

Snak om at være klar! Da jeg som nyudklækket student spændte rygsækken og vandrestøvlerne på og drog mod Nepal med høje forventninger til tilværelsen som munk på prøve en uge i Kopan kloster, faldt alle mine gode intentioner til jorden med et brag, inden der var gået en dag. Meditation var for mig på det tidspunkt noget hokus pokus, og jeg troede, at det handlede om, at man skulle ”forlade” sig selv, komme ind i en anden verden og svæve over jorden. Bogstaveligt talt. Intet under at jeg følte den pålagte tavshed som en straf, når jeg havde en milliard spørgsmål, der trængte sig på, men ikke kunne få lov til at komme ud. Og dog. Vi måtte ikke tale, men vi måtte egentlig godt stille spørgsmål til undervisningen. Jeg turde måske bare ikke og synes bare, det hele var fjollet og unødvendigt. Jeg ville jo alligevel aldrig lære at svæve. Efter 3 dage på vand og brød, (mad er ikke til for at nydes, det er en nødvendighed for at overleve, så derfor skal den jo ikke smage godt), utallige bønner, ondt i kroppen (har aldrig været den smidige type, så adskillelige timer i skrædderstilling og soven på et hårdt gulv gjorde mig ikke ligefrem mere positiv), gruppediskussioner (hvor jeg var for genert til at byde ind) og irettesættende og nedladende blikke fra mine ”medstuderende” (når jeg kom til at snakke om andet end Buddhisme), kastede jeg simpelthen håndklædet i ringen og ringede efter en taxa, der kunne befri mig fra fængslet.

I mange år troede jeg stadig, at meditation var noget hokus pokus. Det er det måske også, men jeg har senere fundet ud af, at kroppen faktisk ikke fysisk behøver at lette, men at meditation kan være mange ting. Tag yoga for eksempel. For første gang i mine leveår ”opdagede” jeg for et par år siden, hvor fantastisk dette er for kroppen – og sindet. Ligesom jeg troede meditation var meget fysisk, troede jeg også, at yoga kun var for slangemennesker, der kunne vride kroppen om sig selv. Indrømmet. Jeg føler mig stadig stiv og stejl ved siden af den smidige instruktør, men jeg har fundet ud af, at man får ligeså meget ud af det, når bare man gør det i sit eget tempo, og ikke forsøger at bevæge sig ud i de stillinger, der (i øjeblikket) er fysisk umulige for en gammel boldpige. Jeg lover ikke mig selv at blive den dygtigste. Men jeg lover mig selv, at jeg ville øve og blive bedre, og jeg mener ikke, at man behøver ikke være professionel eller professor for at finde glæden ved ting. Jeg dyrker heller ikke yoga for at blive smidig. Eller for at kunne løfte hele min vægt i akavede stillinger. Jeg dyrker yoga, fordi det giver min krop det, den har brug for. Afslapning, udstrækning, styrke, ro og dybde. Hvor jeg før havde svært ved at sidde stille bare for at nyde nuet, glæder jeg mig nu hver gang til min yogaklasse og takker mig selv for at gøre noget godt for min krop og mit sind. Yoga giver mig tiden til at slappe af, selvom sveden drypper, give slip på tankerne selvom koncentrationen er dyb, og styrke til at gribe dagen selvom jeg stadig føler mig slap.

 

 

 

TANKEMYLDER

Har du tankemylder? Det har jeg i den grad. Tankerne vælter rundt i hovedet på mig og har i mange år givet mig søvnløse nætter. Selv små bagateller kunne blive til store bekymringer, når jeg lå i min seng. Jeg var fysisk udmattet, men kunne ikke falde til ro, hvilket resulterede i, at jeg om dagen gik rundt som en zombie, og mit overskud var lig nul. Jeg slæbte mig på arbejde, men mit sociale liv røg fløjten, fordi jeg simpelthen ikke kunne overskue at være sammen med mennesker i længere tid. Sofaen blev min bedste ven.

I dag har jeg lært – til dels – at kontrollere min tanker. Pakke dem væk når jeg går i seng og skubbe bekymringer til siden og give plads til de positive tanker i stedet. En stor hjælp til dette har været Jody Whitely, som har lagt en masse sove-sessions på you-tube med alt fra sleep-hypnosis til lucid dreaming og skønne godnathistorier. I starten følte jeg mig ufattelig ”dum”, når jeg lå der i min seng og lyttede til den lidt overdrevne spirituelle stemme, men det kom jeg heldigvis hurtigt over. Hun blev min sovemedicin, og hendes venlige stemme trygt talte mig i søvn. Jeg kan kun anbefale dig at prøve det. Måske kan du endda også lære at huske dine drømme eller få en ”ud-af-kroppen-oplevelse”.

Jeg kæmper stadig med mit tankemylder, men det kontrollerer ikke længere mit liv og jeg lytter ikke længere til You-Tube. I stedet sørger jeg for at få det hele ud, ud, ud af hovedet. Primært ved at skrive. Nogle gange bliver det kringlede tekster og digte, andre gange mere struktureret. Men det virker uanset, hvad der kommer ud, fordi bekymringerne så faktisk bliver ganske banale.

 

 

 

POINTEN

Så min pointe er, at man skal være åben og nysgerrig, hvis man vil finde sin indre Pippi Power frem! Det nytter ikke noget bare at sætte sig i skrædderstilling og vente på, at himlen falder ned i skødet på dig. Rejs dig fra støvet, udforsk dig selv, ændr dine hverdagsrutiner, pak tasken og kom af sted til yoga, rejs ud i verden og genopdag dig selv, eller bliv hjemme og find nogle you-tube klip der kan give dig den inspiration, du har brug for. Eller gør noget helt andet. Bare det hjælper dig til at udforske dig selv og træde ud af komfortzonen. Start i det små og få succesoplevelser frem for at tro du bliver den nye store guru over natten. Og vigtigst af alt: GØR NOGET!

 

 

Læs også: 1. del af mit YOU-TURN

Læs også: 2. del af mit YOU-TURN

Læs også: 3 del af mit YOU-TURN

Skriv et svar

Captcha loading...