OVERVEJER DU AT BLIVE SÆSONARBEJDER?

Det lyder måske som en let tjans, lettjente penge og gode lange ferier, men sandheden er, at sæsonarbejde er røvhårdt. I sæsonen kan man spejde langt efter fridage, og dem du måske har planlagt, kan hurtigt blive inddraget. Weekendfri og søvn er nærmest ikke-eksisterende, og en arbejdsuge er sjældent under 50 timer, – og som regel mere. Du kan blive sat til alt muligt – og umuligt arbejde, for alle må give en hånd der, hvor det trænger mest. Du skal trække i gamle klæder og opleve deres traditioner. Du kan ikke have et ”normalt” liv, for du kommer ikke selv i første række. Det gør gæsterne.

 

HVORFOR SÅ GØRE DET?

Fordi det samtidig alligevel føles lidt som om, at du er på ferie. Det er ufatteligt sjovt, du får venner for livet, og du har trods alt mulighed for at blive en habil skiløber, hvis du udnytter dine frie øjeblikke. Du vil opleve, at alt der er skemalagt som regel skrider, og selvom planlægning kan være en god ting, er det i det spontane, alt det sjove opstår. Du vil blive revet ud af dine trygge rammer. Udfordret ind til knoglerne. Blive vred og frustreret. Bande din chef, der altid kalder dig ekstra på arbejde, langt væk. Synes det er synd for dig selv og græde et skvæt. Men når sæsonen er slut, og du (måske) løber skrigende bort, vil du opdage, hvordan det også har udviklet dig som menneske. Hvordan alle dine grænser er blevet brudt og rykket. Hvilke herlige mennesker du har mødt og arbejdet sammen med fra hele verden, og hvordan de har åbnet dine øjne. Og hvor skønt (og uundværligt) det er at leve i og med naturen. Det er ganske enkelt oplevelser helt ud over det sædvanlige.

 

9 personligheder. 7 forskellige nationaliteter
9  personligheder. 7 nationaliteter

OG SÅ VIL DU VENDE TILBAGE

Måske ikke som sæsonarbejder. Men til det fantastiske sted hvor du har haft dine bedste år. Jeg er vendt tilbage efter 13 år. Jeg ved ikke, hvorfor det skulle tage mig så lang tid, for Saas Fee har altid kaldt på mig. Og jeg er ikke den eneste, den har kaldt på. Flere jeg kender er kommet tilbage til denne skønne by. Nogle arbejder, andre kommer igen og igen som turister – men føler sig ikke som turister, for her er man ”hjemme”. Man har fået et helt specielt tilhørsforhold, der gør, at livet som sæsonarbejder føles rosenrødt, selvom det i virkeligheden var – og er – røvhårdt arbejde!

 

 Læs også: Står på en alpetop

 

Venner for livet
Venner for livet.

SÅ PAS PÅ!

Man kan faktisk gå hen og blive lidt afhængig af det. OG man har som regel mindst 2 måneders sammenhængende ferie om året, som man kan bruge til at besøge venner og familie – og rejse ud og udforske resten af verden. Spørgsmålet er bare: hvor vil du hen? Verden ligger åben for dine fødder…

 

IMG_3539
Verden ligger åben for dine fødder.

 

 

LÆS OGSÅ:

FØLG DINE DRØMME

LAOSPLANER & KOMFORTZONER

Skriv et svar

Captcha loading...