NÅR TIDEN LØBER (FRA OS)

Stop waiting for the weekend
For summer
For someone to fall in love with you
For life
Happiness is achieved when you stop waiting for it and make the most of the moment you are in now

 

DEN SØDE VENTETID

Er du god til at vente? Eller overtager utålmodigheden den søde ventetid og forventer hurtig udløsning, så tiden snegler sig af sted? Afløses håbet af håbløsheden, når du kigger på uret, der reagerer med at gå langsommere. STOP! Stop tiden. Hvad vil der ske, hvis du sætter større pris på forventningsglæden og forelsker dig i forelskelsen i stedet for forventningen. Udnytter ventetiden til at nyde nuet. Lærer at danse i regnen i stedet for at vente på at stormen raser forbi.

Kan tiden overhovedet løbe? Er et minut bare et minut, en time bare en time og et år bare et år? Hvem definerer tiden, og hvad betyder tid?

Hvorfor føles det som om, at tiden står stille, når vi keder os, og at tiden går alt for hurtigt, når vi morer os? Taktslagene er de samme. Tik tak. Tik tak. Hvorfor ikke udnytte tiden konstruktivt. Sætte tid af til refleksion og fordybelse. Eller sjov og ballade. I stedet for at kede dig og vente på bedre tider. Til at nyde øjeblikket hvor du faktisk ikke skal noget. Som. Helst.

Hvad har vi så travlt med? Livet er hurtigt nok forbi, selvom det måske føles som en evighed, til du fylder 90. Hvis du når så langt. For hvem ved, hvad der sker i morgen? I dag. I overmorgen. Mennesker der har været tæt på døden, bliver oftest bedre til at nyde hver dag. Hvorfor skal man så langt ud for at lære at sætte pris på de små ting. Og de store. På hverdagen. I stedet raser vi alle af sted. For at nå ”noget”. Men hvad er dette ”noget”? Og hvad er det værd, hvis vi glemmer at leve. Glemmer at elske. Glemmer os selv. Og vores kære.

Læs også: Tro, håb & kærlighed

Læs også: Træd din egen sti

 

HVORDAN GØR MAN?

Livet er ikke et kapløb med tiden. Livet er ikke overlevelse. Vi skal alligevel alle dø en dag, så hvorfor ikke nyde tiden i stedet for at lade den løbe fra os? Så hvordan gør man det? Man kan jo fx vælge at lave sin egen lille liste om, hvad man skal huske hver dag. Her er en til inspiration:

 

  1. Get up, dress up

  2. Vær produktiv og kreativ

  3. Lav noget sjovt

  4. Gør noget godt for andre mennesker

  5. Gør noget godt for dig selv

  6. Kom ud i den friske luft

  7. Dyrk motion

  8. Giv komplimenter til dem du møder

  9. Lær noget nyt hver dag

  10. Slut dagen af med at sætte ord på det, du er taknemmelig for

Hvad gør du? Har du også lavet en liste, som du vil dele med andre?

2 tanker om “NÅR TIDEN LØBER (FRA OS)

Skriv et svar

Captcha loading...