MINE FAVORIT VANDRETURE I MIT SMUKKE SCHWEIZ

Jeg er vild med at vandre. Og jeg aner ikke, hvor det er kommet fra. Hele mit liv har jeg hadet at gå. Jeg har været dovenskaben selv. Ikke engang som barn kunne jeg lokkes med i skoven. Det var ren tvang, når familien skulle af sted. Måske lige på nær når juletræet skulle fældes, og der var varm kakao og æbleskiver i sigte. Men bjergene har hypnotiseret mig. De har taget mig med storm, og de æder mig langsomt med hud og hår. Til gengæld har de givet mig nogen af mit livs største oplevelser, og jeg kan kun anbefale store som små at snøre vandrestøvlerne på og drage ud i det blå på eventyr.

 

 

 

Følelsen af at nå til tops.

Men hvor skal jeg starte? Hvad skal jeg vælge? Jeg har gennem sidste 3 år haft så mange vidunderlige oplevelser i de schweiziske alper, som jeg har tabt mit hjerte til. De fleste ture har jeg taget i den kanton, jeg bor i, nærmere betegnet kanton Wallis (Valais), og det er også dem, der optræder på min liste som de foreløbige største oplevelser. Jeg vil dog hele tiden sørge for at revidere dette blogindslag, for som den heldige kartoffel jeg er, bliver der ofte stoppet nye vandreoplevelse ned i rygsækken, og dem skal du selvfølgelig ikke snydes for. Alle turene er endagsture, og de fleste kan gennemføres på max 6 timer. Så here we go…

 

GLACIERTRAIL MATTMARK – SAAS FEE

Denne tur har været mit absolutte højdepunkt til d.d., og jeg tvivler på, at der er meget, der kan overgå den. Som ny og uerfaren vandrer var jeg en smule på glatis, men intet andet sted på jordkloden har jeg befundet mig i så forunderlig en verden som denne, hvor jeg krydsede en gletsjer. Det var ubeskriveligt smukt, og en overgang havde jeg nærmest en følelse af at gå på månen. Wauw!

 

PÅ VANDRETUR I DET SCHWEIZISKE GLETSJER PARADIS

 

 

5-SEENWEG ZERMATT

Nu er Zermatt jo godt nok en konkurrent til min lille beskedne by Saas Fee, men man kan simpelthen ikke komme udenom det berømte Toblerone bjerg. Og smukt er det. På denne tur kan du se bjerget spejle sig i 3 forskellige søer, og jeg garanterer dig for, at du vil få nogle vidunderlige billeder til fotoalbummet.

 

5-SEENWEG ZERMATT – EN VANDRETUR UD OVER DET SÆDVANLIGE

 

 

MONTE MOROPASSET MELLEM SCHWEIZ OG ITALIEN

Denne tur har jeg faktisk lige været på i sidste uge. Det var en del tid siden, jeg har været ude på en længere dagstur, og aftenen inden var gået lystigt for sig. Dvs. ikke de optimale betingelser for en vandretur i bjergene. Men af sted kom jeg, og jeg fortrød ikke et eneste sekund. Den mest vidunderlige udsigt over Europas højeste beliggende stausee fulgte mig på vej, og fik mig til at stige opad skridt for skridt, selvom benene føltes tungere end bly. På toppen er der udsigt over Piemonte i Italien, hvis ikke lige italienerne er i gang med at koge spaghetti. Forvirret? Så læs blogindslaget 😉

 

I SMUGLERNES FODSPOR TIL MONTE MORO PASSET

 

 

 

MÄLLIG SAAS FEE – HVIS DU ER UDE EFTER AT SPOTTE STENBUKKE

Det er en forholdsvis stejl omgang, men du kan snyde lidt og tage liften noget af vejen op eller ned. Afhængigt af hvilken vej du vælger… På vejen kan du være heldig at se stenbukke og gemser, og selv om jeg kun stødte på en enkelt, har jeg hørt fra mange, at de har set større flokke. Så vil du opleve disse smukke dyr i den rene natur, er det denne vej, du skal gå.

 

SAASER STEINWILDPFAD – PÅ JAGT EFTER STENBUKKE UDEN RIFFEL

 

 

 

BESØG EN AF DE MANGE HYTTER I ALPERNE

Der er rigtig mange hytter at finde i de schweiziske alper, og hovedformålet med dem er, at man overnatter, så man næste dag er klar til at bestige et bjerg. Den kategori er jeg ikke helt nået op i endnu, så jeg nøjes med at have hytten, en god frokost og en kold øl som mål. Almagellerhytten er en af de hytter, jeg har besøgt, og vejen op går over både hængebroer og vandfald.

 

ALMAGELLERHüTTE

 

 

IKKE EJ AT FORGLEMME

At gå rundt i det hvide winterwonderlandskab med snesko er en fantastisk oplevelse, du må unde dig selv mindst en enkelt gang. Føl sneen dale og stilheden knuge dig. Følelsen er magisk.

 

SNESKOSSKOVTUR I DET HVIDE EVENTYRLIGE VINTERLANDSKAB

3 tanker om “MINE FAVORIT VANDRETURE I MIT SMUKKE SCHWEIZ

Skriv et svar

Captcha loading...