Bænk

LIVET I ET CORONARAMT SCHWEIZ #3

Så er der allerede gået 1 måned. 1 måned siden vi blev blæst omkuld af meddelelsen om lockdown. Tiden er fløjet af sted, og så alligevel ikke. Vi lever stadig i en lille boble, som synes at kunne sprænge når som helst. Hvor som helst. Coronaen er nu officielt nået til Saas-Fee, men så vidt vides har den kun ramt et par stykker. Folk går ubekymrede rundt i den fredelige natur, og holder den behørige afstand til hinanden. Solen skinner fra den blå himmel. Livet går videre…

 

LUKKET ELLER LUKKET?

Måske er det, fordi vi heroppe på bjerget er vant til “lockdowns”. Ikke på denne forfærdelige måde, som vi oplever nu, men hvert år efter påske lukker hele byen ned efter turistsæsonen, og i de næste 2 måneder finder du stort ikke andre end håndværkere og skolebørn og deres forældre på gaden. Alle får sig et velfortjent efter en travl og anstrengende tid, og alle glæder sig til dette pusterum. Økonomisk set er det medregnet i budgetterne, at man holder min 2 måneder lukket, så der er ingen nervøsitet. Det er bare sådan, det er.

Pt. burde det være vores højsæson. Højsæsonen her er desværre blevet kortere og kortere gennem årene, og omfatter nu jul og nytår, ca. 3 uger i februar/marts (afhængigt af fastelavn) og så påsken. Påske giver som regel os alle den sidste økonomiske indsprøjtning før dvaletiden, butikkerne tømmes for varer, og restauranterne for levnedsmidler. Der er SALE med stort S, og man forsøger at tømme forretningerne så meget som muligt. Således forholder det sig ikke i år. Butikkerne er brændt inde med en hulens masse varer, og da byen først “åbner op” igen sidst i juni, er det begrænset, hvor meget man kan sælge på udsalg til den tid. Restauranterne og hotellerne fik dog en rigtig god idé: de samlede alle fødevarer på kirkepladsen, og så kunne man købe dem til fornuftige priser. Win win og dejligt at slippe for al den madspild.

 

MANGEL PÅ TOILETPAPIR

Ikke her hos os nej. En af medarbejderne i butikken, som kommer fra Frankrig, fik besked af sin mor om at tage en ordentlig bunke toiletpapir med hjem. Det grinte vi alle lidt af, for hvorfor i al verden løber verden tør for toiletpapir? Men bag grinet er det alligevel et alvorligt spørgsmål: “Hvorfor går folk sådan i panik, at de hamstrer toiletpapir?” Jeg forstår godt dem, der skal være i karantæne osv. for det ville da være surt at skulle hoppe i bad efter hvert toiletbesøg, men resten…?

At folk fylder mere i vognene i supermarkedet, kan jeg sådan set godt forstå. Jeg køber også selv mere ind, for vi er jo hjemme hele tiden, og spiser 3 gange om dagen. Normalt spiser vi (måske) morgenmad hjemme, varm middagsmad hos mine svigerforældre (ja det gør man her i Schweiz), og brød til aftensmad. Nu kan jeg endelig få tid til at dyrke en af mine store passioner: nemlig madlavning. Jeg elsker, elsker, elsker at lave mad, og det er absolut en af de ting, der holder mit humør højt i disse tider.

 

PASSIONER

Apropos passioner! Hvor er det skønt at få tid til at være kreativ. I går læste jeg en artikel, hvor forfatteren skrev, at “de der går og keder sig, er bange for at være kreative” (Ikke ordret, men den betydning). Og ja, det vil jeg give ham ret i. Alle de ting man normalt ikke får tid til, er der pludselig masser af tid til. Jeg ved næsten ikke, hvor jeg skal begynde hver dag, for der er så mange ting, jeg gerne vil nå. Nogle gange ender det desværre med, at jeg intet når, men når jeg ærger mig over det, går det op for mig, at der også er en dag i morgen. Og i overmorgen…

Foreløbigt er landet lukket ned til den 28. april. Og det betyder stadig, at alle forretninger der ikke handler med fødevarer eller medicin, skal holde lukket. Det eneste sted, man kan købe noget, er online. Jeg køber normalt aldrig noget online, jeg vil meget hellere gå i butikker, men lige nu sidder jeg og venter på en tegnepen, jeg skal bruge til mit kursus. Den er bestilt for over en uge siden, men der er intet nyt om forsendelsen. Enten har de bare travlt, måske er det postsystemet, der er overbelastet, eller måske er det bare sådan at handle online. Ingen service. Ingen information.

I mellemtiden har jeg gået og hygget mig lidt med at lave kreative opstillinger. Her et resultat af en påskekonkurrence, hvor man skulle bruge enten gule eller grønne ting fra hjemmet. Prøv det selv. Det er faktisk ret underholdende!

 

OVER AND OUT

Over and out for denne gang. Vi er stadig i venteposition. Verden er i venteposition. Hvad sker der, når der – langsomt – åbnes op igen? Vi holder vejret og sender en varm tanke til de mennesker derude, der kæmper en brav kamp mod virussen. Og en tanke til dem der tabte kampen.

 

God påske.

 

Læs også:

LIVET I ET CORONARAMT SCHWEIZ #1

LIVET I ET CORONARAMT SCHWEIZ #2

SÆSONAFSLUTNING ANNO 2020: CORONAVIRUS

HVAD SKAL JEG LAVE?

Skriv et svar

Captcha loading...