Kukukur

KUK KUK I SCHWARZWALD

Kuk kuk, kuk kuk. Sådan lyder det nærmest på hvert hjørne, når man bevæger sig gennem den lille by ved Titisøen i Schwarzwald. Vi er nemlig kommet til fødestedet for de berømte kukure, og de findes her i alle afskygninger og udgaver. Butikkerne vrimler med købelystne asiater, der sammen med ekspedienterne står og forsøger at efterligne lydene og købe en souvenir med hjem. Det er helt kuk kuk.

 

 

PANORAMAUDSIGT OVER FREIBURG

Vi har kørt hele dagen fra Danmark ned gennem Tysklands autobahn, og for en gangs skyld er det faktisk gået rigtig godt. Der er stadig masser af vejarbejde, men trafikken flyder meget bedre om søndagen, når man slipper for lastbilerne. Ofte kan vi kun trille af sted, men til gengæld holder vi aldrig helt stille, og efter knap 11 timer ruller vi ind i Freiburg, der er hovedbyen i Schwarzwald. Jeg vil egentlig gerne en tur rundt i den smukke by til fods, men jeg er så smadret efter turen, at jeg ikke orker at bevæge mig en meter. I stedet bliver vi på hotellet, og nyder den smukkeste panoramaudsigt over den varmeste og mest solrige by i Tyskland. I dag er der også varmt, men der er ikke særlig solrigt. Det stormer og blæser, og da mørket falder på, går der et regulært blitzshow i gang på himlen, der truer med bål og brand og undergang. Men lige så hurtig som det kommer, lige så hurtigt forsvinder det igen, og da vi vågner op næste morgen, skinner solen fra en skyfri himmel.

 

Freiburg
Udsigt fra Panaramahotellet i Freiburg.

Ofte når vi kører længere ture, finder vi et hotel undervejs, når vi er ved at være trætte, eller det passer ind i programmet. Vi er ikke altid lige heldige med valget, men man skal jo bare sove, så det er hurtigt glemt igen. Det er dog ikke tilfældet denne gang, og hvis du en dag kommer til Freiburg, er det her, du skal bo. Sjældent har jeg oplevet et så venligt og imødekommende personale, og kombineret med den smukke udsigt (husk at booke værelse med udsigt), en overkommelig pris,  smukke omgivelser hvor du kan tage på vandreture, og en fantastisk restaurant der serverer et overflødighedshorn af en morgenmadsbuffet til den nette sum af 17 euro, og aftensmad der udfordrer dine smagsløg, er Mercure Hotel Panorama simpelthen et perfekt valg.

 

KUKUK I TITISEE

Det bliver desværre kun til et kort smut gennem Freiburg, men til gengæld får vi natur for alle pengene, da vi kører gennem Schwarzwald. Schwarzwald betyder “sort skov”, og området har fået navnet pga de tætte skover, der dominerer den bjergrige natur. Man forstår straks hvorfor, når man kører på de smukke landeveje. Bøgetræer, ædelgraner, rødgraner og douglasgraner står ranke og stolte side om side, og mystikken lurer lige om hvert hjørne.

 

Schwarzwald
På tur gennem Schwarzwald

Vi når frem til Titisee, der ikke kun er en sø, men også en lille by, der er gået helt kukuk i kukure. Souvenir – og urebutikkerne ligger side om side, og det vrimler med asiater, der nærmest falder over hinanden for at få lov til at købe et ur med hjem. Det er ren underholdning. Og de er bestemt ikke billige. De mere moderne udgaver koster op til 35.ooo euro, men så er de også smukke at se på. Det virker dog mest til, at turisterne er mest interesserede i de gode gamle træurer, der hænger plastret til på væggen, og der bliver handlet flittigt.

 

Titisee
Souvenir – og urebutikkerne ligger side om side i den lille hyggelige by.

Da vi kommer ud af butikken møder der os et spektakulært kukursshow. En hel væg er lavet som et ur, og på slaget 11 danser dukkerne rundt for fortælle, at der nu er gået endnu en time.

 

Titisee
Dukkerne oppe i vinduerne kommer dansene ud til musik, når klokken slår slag.

 

 

TIL VANDS

Der er mange tilbud om bådture af både den ene og den anden slags, alt fra turbåde til små romantiske topersonersbåde. Vi har dog stadig en del køretimer foran os, så vi hopper ikke ombord, men vælger at nyde synet fra bredden. Trods den forfærdelige mængde turister, er her alligevel fredfyldt, og jeg indsnuser den kolde luft dybt ned i lungerne. Temperaturen er droppet over 10 grader fra i går, og der er pludselig efterår i luften, så vi går og småfryser, fordi vi ikke helt har valgt den rigtige påklædning. En mand sidder fordybet og fodrer ænder, mens en kvinde interesseret og nysgerrig kigger på, og asiaterne tager selfies ved siden af.

Titisee
Titisøen med den tætte skov i baggrunden.

 

Titisee
Var det noget med en rotur ud på søen?

 

Titisee
Eller er du mere til motor end håndkraft?

 

Titisee
Ænderne spiser af mandens hånd, mens han kærligt taler til dem.

 

HOME SWEET HOME

Hjemveen begynder at kalde, så vi kører videre gennem den smukke natur, mens vi kaster beundrende blikke ud af vinduet. Her er flot. Som i virkelig flot. Vi har allerede planlagt at tage på vandretur, når vi næste forår skal køre til Danmark. En af vores venner kommer herfra Schwarzwald, og kan forhåbentlig give os en masse insidertips, jeg kan give videre til dig. Området er kendt for at være fantastisk til både vandreture og mountainbiketure, og de grønne bakker lokker da også fortryllende. Vi kører over det højeste bjerg Feldberg, der ligger 1.493 meter over havets overflade, og kort efter kører vi over den schweiziske grænse og sætter snuden mod Saas Fee. Det har været så dejligt at være på en længere ferie i Danmark uden for megen stress og jag, men jeg er også glad for at komme hjem til Schweiz igen, og nu er batterierne ladet op til vintersæsonen, der snart sparkes i gang.

Schwarzwald
Der ligger mange små byer langs landevejen.

 

Schwarzwald
Landskabet flader efterhånden ud, og den vilde skov bliver afløst af landbrug.

Skriv et svar

Captcha loading...