KAOSPLANER & KOMFORTZONER

Jeg havde absolut ikke planlagt at skulle have et nyt job. Jeg har nu været i Schweiz i 7 måneder, hvor jeg har været ansat hos min ”gamle chef”på godt og ondt. Jeg har grædt, jeg har grint, jeg har bandet og svovlet, jeg har været skuffet og ked af det, og jeg har heldigvis også haft rigtig mange gode timer. Jeg burde måske have vist, hvad jeg gik ind til, men dette kaos kunne jeg alligevel ikke forudse. Nuvel. Det er sæsonjob, og man skal være forberedt på at arbejde meget og være meget fleksibel. Men når man aldrig ved, hvornår man skal arbejde næste dag, eller hvornår man er heldig at få en fridag igen, og der samtidig står en gal og frustreret køkkenchef og sviner alle medarbejdere til, mister man motivationen. Eller jeg gør i hvertfald.

 

UD AF KOMFORTZONEN

Jeg kom herned for at nyde livet. Det var 1. prioritet, og arbejdet… ja, det var noget, jeg skulle for at tjene penge. Der er selvfølgelig den bonus, at jeg faktisk godt kan lide at arbejde, og at det er på den måde, man lærer så mange skønne mennesker at kende hernede, men jeg kan ikke lide, når arbejdet overtager mit liv, – hvilket det desværre altid har haft en tendens til at gøre, og det, jeg egentlig flygtede lidt fra i DK. Så det var med meget tunge skridt og lange overvejelser, at jeg gik til min chef og meddelte ham, at jeg altså stoppede. Endnu en ting der bragte mig laaangt ud af min komfortzone. Jeg kan bedst lide at gøre tingene færdige, og jeg følte, at jeg var illoyal. Selvom jeg selv og mange andre forsøgte at overbevise mig om det modsatte. Men efter et par svedeture og god træning af brækrefleksen, gjorde jeg det endelig. Og jeg blev 10kg lettere.

 

GULD I KAOS

For nogle gange skal man finde guld i kaos. Der kan komme mange gode ting ud af det, hvis man finder den rette vej. Det kan være ud af sin komfortzone, ud af sit job, men det kan også være almindelige dagligdags rutiner, som man er ved at lulle i søvn over. Når hamsterhjulet bare kører, er det på tide at sætte en kæp i hjulet og ryge forover. For hvad er det, der gør dig lykkelig? Hvad er det, der gør dig glad? Hvad gør du for din egen skyld, og hvad gør du for andres?

Er du klar til at plante en bombe i dag? En bombe midt i alt det du indtil nu har troet på. Eller bildt dig selv ind gør dig lykkelig? Måske du er lykkelig, men kan man ikke altid rykke sig en smule? Jeg siger ikke, at du nødvendigvis skal sige dit job op og rejse verden rundt uden penge eller bryde med hele din dagligdag. Jeg siger bare, at det måske er på tide at tage dit liv op til revision og se på, hvad der virkelig gør dig lykkelig. De små ting. Og de store ting. Alle de nytårsfortsætter der ligger og gemmer sig i skuffen. Alle de to-do-lister der er røget i skraldespanden. Alle de drømme der aldrig er nået ud over sengekanten. Hvad kan du gøre for at udleve dem, så de ikke kun forbliver drømme?

Læs også: “Er du klar til dit “YOU-TURN”

 

For hvad enten vi vil det eller ej, så har vi alle brug for en kaosplan. For at komme ud på ukendt territorie hvor vi kan udvikle os selv både personligt og professionelt. For at få det bedste ud af vores liv, så vi ikke bare ødsler det væk og dør med den bitre smag af fortrydelse. “Hvorfor gjorde jeg dog ikke det, mens jeg stadig havde muligheden…”

Så hvad er din kaosplan? Hvor skal bomben kastes, og hvornår gør du det? Er du klar til at give dit liv mere indhold, flere oplevelser, glæde, udfordringer? For det er det, der er belønningen. Også når du ikke kan se en ende på alle frustrationerne, du måske skal igennem for at nå derhen. Så er der altid lys for enden af tunnelen, selvom den ser mørk ud.

 

En tanke om “KAOSPLANER & KOMFORTZONER

Skriv et svar

Captcha loading...