JETSETLIV PÅ CAPRI

Det er ikke for sjovt, at Capri kaldes “Jetsetternes Paradis”. Øen vrimler med dyre designerbutikker, priserne er himmelhøje, og polo-shirts og sejlersko trives i bedste velgående. Omgivet af det smukkeste turkisfarvede hav og små mere eller mindre beboede klippeøer, bryder Capri stolt gennem vandoverfladen og troner op i horisonten, mens fugle kredser om toppen, der er indhyllet i tåge og mystik. Farvestrålende oldtimers dominerer i gaderne, og pulloverne er skødesløst kastet over skulderen på chaufførerne, der forsøger at gafle dovne turister, der ikke gider gå op til byen, der er bygget ind i klippevæggene.

 

 

BÅDFART & GROTTER

Der er kun en vej til Capri, og det er vandvejen. Det er tidlig morgen, og vi sætter os godt tilrette i båden, der skal føre os på en dagstur til og rundt om øen. Det ser ikke specielt langt ud, men turen tager alligevel en times tid fra Positano, og undervejs er der tid til at nyde Amalfikysten og de små klippeøer, der ligger tilfældigt strøet rundt i havet. Den eneste større og beboede ø, er ejet af en rigmand, der ene og alene hersker over området, kun forstyrret af de mange turister der knipser billeder i sikker afstand fra vandsiden.

 

Amalfi
Privatejet ø ved Amalfikysten

Der er også tid til en tur hele vejen rundt om øen, hvilket er et imponerende syn. Høje klippevægge rejser sig stolte op langs kysten, og der er fuld af små grotter langs vandoverfladen, hvor havet har ædt sig ind i stenene. Den mest populære af dem alle kaldes “Den blå Grotte”, men her skal du være født med en god portion tålmodighed, hvis du vil opleve den indefra. Man kan nemlig kun komme ind i små både, køen er kilometerlang, ventetiden timevis, og turen tager højst et par minutter. Der er to om bord på båden, der gerne vil teste deres tålmodighed, men heldigvis får vores skipper dem på andre tanker, så vi andre ikke skal vente. Han anbefaler i øvrigt at tage til Esmeraldagrotten “Grotto dello Smeraldo” i stedet, hvor køen er mindre og oplevelsen større.

 

Capri
Kø til den blå grotte både til lands og til vands.

 

Capri
Højt oppe over havet kredser fuglene i store flokke.

 

Capri
Vi får set en grotte tæt på, men denne kan man ikke komme ind i.

 

CApri
Vandet er så farverigt og klart, at det nærmest ligner et maleri.

 

Capri
2 karakteristiske klippeøer liggende ligeud for Capri.De fleste både sejler gennem det lille hul for at få en ekstra oplevelse.

 

NÅR MAN MÆNGER SIG MED JETSETTET…

må man også regne med at hive tegnebogen op af lommen. Og det er jetsettet, der sætter dagsordenen på Capri. Denne lille ø der nærmest har flere designerbutikker end indbyggere, og hvor en drink koster det dobbelte af gennemsnitsprisen i Italien. Taxaerne er oldtimers med taget rullet ned og chaufførens arme hængende ud på siden.

 

Capri
En taxachauffør venter på at gafle kunder.

Selve Capri by ligger et godt stykke op af bjerget, og man kan vælge enten at gå, tage en taxa, bus eller et lille tog. Vi vælger toget med en enkeltbillet op, og turen gennem bjerget er hurtigt overstået, selvom køen er lang.

 

Capri
Toget der går gennem bjerget.

 

Capri
Udsigt fra Capri by, der ligger højt oppe over vandoverfladen.

 

Capri
Dyre designerbutikker ligger på stribe parat til at flænse din tegnebog.

 

capri
Smukke gamle gader præger bybilledet.

 

 capri
Udkig til havnen hvor der også er et strandområde til at bade.

 

 

FARVEL TIL JETSETLIVET

Det er vel de fleste, der har råd til at blive længere tid på Capri, for prisniveauet er bestemt ikke på den lave side. Men en dagsudflugt til denne smukke ø inklusive en god frokost er bestemt en oplevelse værd. Mens vi venter på båden tilbage, nyder vi en lokal cocktail, der er lige ved at sætte fast i halsen, da vi ser regningen. Men nydes skal den, og en enkelt går vel nok. Og lad os så komme væk. Vi vinker farvel til jetsetlivet, de rige mennesker, ø-livet og drengen der tager afsked med os, da vi runder det første hjørne. Det har været en herlig dag.

 

 

Er du nysgerrig på at læse mere om ferie på Amalfikysten, så læs med her:

 

MILLIMETERPRÆCISION PÅ AMALFIKYSTEN

Skriv et svar

Captcha loading...