JEG TROR IKKE PÅ NYTÅRSFORSÆTTER, MEN…

Jeg tror ikke på nytårsforsætter nej. Bare fordi kalenderen viser et nyt år, bliver det ikke lettere at overvinde alle de løftede tommelfingre, man selv stikker i vejret. Tendensen til pludselig at ville det hele på én gang gør mig udmattet allerede inden, jeg kommer i gang. Og netop derfor kommer jeg aldrig i gang.

 

Med yoga, med fitness, med løbeture, med lige at skralde de 5 kg på sidebenene af, med alkoholfri måneder og julekort til venner og familie. Dagene går, og alle de gode intentioner går i glemmebogen, mens de gamle vaner tager over.

Men jeg er kommet i gang med så meget andet. Mit liv eksempelvis. 2017 har været et forrygende år. Måske endda det bedste i mit liv. Det har været så rigt på oplevelser, at jeg ikke engang har haft nok tid til at skrive om dem. Det har været så rigt på kærlighed, at jeg stadig er bange for at vågne fra en drøm, jeg er druknet i. Det har været så rigt på madorgier og rødvinsaftener, at jeg ikke længere kan skrue mig ned i mine bukser. En gammel bog blev lukket i, og de nye kapitler flyver af sted, men jeg siger ikke farvel til 2017. Jeg siger i stedet tak og bøjer mig i støvet af ydmyghed, for jeg har aldrig været mere taknemmelig for livet, end jeg er i dag. Det kan man ikke bare sige farvel til. Det tager man med sig.

Jeg har lige siddet og læst min “40 ting jeg vil gøre, før jeg fylder 40” – liste, og rent faktisk er der ikke særlig mange af de ting, der er blevet fyldt ud i livet. Tilfældigheder baner vejen, – eller er det skæbnen? – og det, jeg troede, jeg skulle, blev pludselig til noget helt andet, og jeg tvivler på, at jeg når mange flere ting på den liste, inden jeg runder de 40. Til gengæld er der sket så mange andre fantastiske ting, og her er mine højdepunkter fra 2017:

 

1. Jeg har besøgt 8 forskellige lande, været på det vildeste roadtrip i New Zealand og Australien og oplevet den skønneste natur.

 

På sejltur i Milford Sound, New Zealand.

 

2. Jeg har kørt på verdens længste lige-ud-jernbane strækning.

 

Indian Pacific, Australien.

3. Jeg har besøgt min familie på den anden side af kloden,- og i Danmark naturligvis.

 

4. Jeg har kørt på en af verdens smukkeste kyststrækninger.

 

Great Ocean Road, Australien.

5. Jeg har langt om længe fundet min base, overvundet min rastløshed, (så godt som det nu kan lade sig gøre), og jeg nyder, at hver dag i mit liv er et eventyr.

 

Bjergene giver mig den nødvendige ro. Og hvis jeg er rastløs, skal jeg bare snøre skoene på og bevæge mig ud i naturen.

 

6. Jeg har pister lige uden for døren, og jeg kan tage afsted på ski, når jeg ønsker det.

 

Dage som disse finder man mange af, hvor jeg bor. Livet er skønt.

 

7. Jeg har skiftet branche – og min krop takker mig mange gange for det!

 

Tiden i restaurationsbranchen er forbi.

8. Jeg har lært at sætte pris på morgener, og hver dag vågner jeg op til den smukkeste solopgang.

 

 

9.  Jeg har svømmet med hvalhajer og mødt mange af havets fantastiske andre vilde dyr.

 

Snorkling med havets største fisk: hvalhajen. Foto Jess

10. Jeg har arbejdet med min højdeangst og klatret og rappellet på ubeskriveligt smukke steder.

 

Karijini Nationalpark, Vestaustralien.

 

Disse højdepunkter kunne jeg ikke engang have drømt om at sætte på min liste for bare et års tid siden. Men nogen gange kringler livet sig til den gode side, og jeg kan kun glæde mig til 2018.

 

Og nej. Jeg tror ikke på nytårsforsætter, men hvis jeg nu gjorde, ville de nogenlunde se således ud:

 

  1.      Drik mere champagne!
  2.      Grib alle de oplevelser der kommer forbi!
  3.      Elsk!

 

Og så tror jeg forøvrigt på, at resten kommer af sig selv…

 

Godt nytår!

Skriv et svar

Captcha loading...