REJSETANKER OM INDIAN PACIFIC TOGREJSE

Togturen gennem Australien var ikke, som jeg havde forventet. Men på den anden side ved jeg heller ikke præcis, hvad jeg havde forventet. For hvad kan man egentlig forvente af en 4 dages togtur gennem et af verdens mest øde områder?

 

MÅLGRUPPE

Jeg havde regnet med (eller håbet på) flere i vores aldersgruppe. Gennemsnitsalderen er nok 65+, og man skal være forberedt på snegletempo og gruppehorder, når man skal på udflugter udenfor toget. Fra Sydney til Adelaide var det ganske forfærdeligt, fordi ekskursionerne var af længere varighed. Fra Adelaide til Perth var det fantastisk, fordi man kunne gøre alt i sit eget tempo uden at skulle vente på horden.

 

Aldersgennemsnittet var en del højere end forventet.

 

OVERNATNING

Jeg havde forventet små kabiner, men ikke så små. Man skal nærmest bakke ind for at få plads, der er ikke plads til bagage, og når man er 2, skal man virkelig trække vejret dybt. I deres brochure fortæller de, at man vil blive så fantastisk positivt overrasket over den måde, de har udnyttet pladsen på. Det passer ikke. Måske lige bortset fra den overraskelse over, hvor klaustrofobisk, det egentlig er at skulle tilbringe 4 dage på så lidt plads. Men overlever parforholdet alle de humørsvingninger dette medfører, vil jeg mene, det har gode odds fremover!

 

Kabinerne var mindre end små.

 

FORPLEJNING

Jeg havde håbet på god mad og drikke. Det var lidt fifty-fifty. Morgenmaden og frokosten var god standard, men når kokken ikke kan tilberede en fisk, falder stjernerne altså temmelig meget. I loungen kunne man altid gå i baren og få en drink, et glas vin, kaffe, vand eller hvad man nu havde lyst til, og personalet var søde og smilende. Jeg havde taget mit pæne tøj med, for på billederne på deres hjemmeside ser folk pæne og velklædte ud. Virkeligheden er bare en anden. De fleste gik i joggingtøj og sneakers. Jeg endte med at gå i stort set det samme tøj i 4 dage for ikke at virke overdressed. Hvilket jeg normalt ikke synes jeg er. Tværtimod.

 

Frokost i spisevognen.

 

PRIS

Lad det være sagt med det samme: En togtur med Indian Pacific er bestemt ikke billig. Til gengæld skal du ikke en eneste gang tænke på at hive pengepungen op af lommen. Alt er nemlig inkluderet lige fra mad og drikke ombord til udflugter i områder, du ellers aldrig vil få muligheden for at opleve, og spændende vinsmagninger med tilhørende lækker mad.

Aktuelle priser kan du finde her.

 

Vinsmagning med tilhørende kanapéer på Seppeltsfield vingård i Barossa Valley.

 

EN OPLEVELSE FOR LIVET

Jeg havde satset på en god og anderledes oplevelse for livet. Det fik jeg. Og det er en tur, jeg aldrig vil glemme. Også selvom jeg ind i mellem virkelig havde følelsen af at være med i den forkerte film. Vi mødte en masse spændende og sjove mennesker i en aldersgruppe, vi nok ellers ikke havde fundet sammen med. Vi så forladte spøgelsesbyer, og vi så, hvordan mennesker har levet – og overlevet – i ødemarken. Steder man ikke anser for sandsynlige at slå sig ned, men som har eksisteret pga. miner. Samfund der er blevet bygget op – og faldet igen. Vi så de endeløse strækninger fortsætte i det uendelige, så horisonten faktisk buer så meget, at hvis ikke man før troede på, at jorden er rund, så gør man det nu.

 

Live musik under stjernerne.

Vi tilbagelagde 4352km. Vi startede i millionbyen Sydney. Vi bevægede os gennem Blue Mountains frem til Adelaide og Barossa Valley, hvor vi oplevede et af Australiens mest imponerende vindistrikter. Vi kørte på verdens længste lige-ud-jernbanestrækning, hvor vi stødte på spøgelsesbyen Cook og sang omkring bålet i Rawlinna, mens månen og stjernerne strålede omkring os. Vi kørte tusinder af kilometer på godt og ondt med et snert af togluksus, et snert af klaustrofobi og med et klimaanlæg, der havde sin egen agenda. Med tålmodigheden vendt på vrangen fordi pensionistklubben tog evigheder om at bevæge sig fra A til B, men samtidig rigere på livshistorier og sjove anekdoter. Vi fik spillet på alle tangenterne i følelsesregisteret, der røg op og ned hurtigere end du kan sige fortepiano. En ”once in a lifetime experience”, som jeg nok ikke vil gøre om igen, men som har beriget mit liv med oplevelser, jeg aldrig vil finde lignende andre steder.

 

RUTEN

 

VIL DU VIDE MERE?

Læs om hele turen her på bloggen: INDIAN PACIFIC – EN REJSE GENNEM TID & STED.

Link til Great Southern Rail og Indian Pacifics hjemmeside.

Skriv et svar

Captcha loading...