SAAS FEE

INDESPÆRRET I REGNVEJR

Så er vi spærret inde igen. Egentlig skulle vi være på vej til Zürich på indkøb til forretningen, men vejene er spærret, og i stedet sidder vi i lejligheden og venter. Det er meget normalt, at vejene bliver lukkede af og til om vinteren, men som oftest er det fordi, der falder en masse dejlig sne. I dag er det fordi det regner, og der har været stenskred på vejen.

 

Vi skriver 3. februar, og det regner! På 1800 meters højde hvor det burde være koldt, og nedbøren burde være sne. Men det regner. Det er trist. Al det lækre hvide underlag transformerer sig til en brun og gul masse. Ingen snefnug hænger i luften og tigger om at lande på tungen. Det er gråt. På stedet der ellers altid har blå himmel. Eller sne der daler.

Vejene er ren slush-ice. I går var det søndag, og kommunen havde åbenbart bestemt dig for at give alle medarbejdere fri, for der var ingen, der tog sig af at rydde vejene. Sjap, sjap, sjap. Vi solgte masser af vinterstøvler i butikken. Folk kom ind med drivvåde sko og strømper. Det siger vel sig selv, at man ikke kun burde tage sine sneakers med til et vintersportsted, men til deres forsvar skal også siges: hvem h.. har foreslået gummistøvler?

Vejret ændrer sig. Ingen tvivl om det. Men hvor er vi på vej hen? I Sverige er der flere skisportssteder, der endnu ikke er åbnet denne vinter – og nok heller ikke vil komme til det. Vi er heldige her i Saas-Fee. Vi er højt oppe, og vi har en gletsjer, så der er stadig snegaranti. Selv om sommeren. Og denne vinter har jeg oplevet den mest fantastiske sne på pisterne, blød og lækker og til at suse lige igennem. Desværre er områderne omkring pisterne brune og golde, så det ser kedeligt ud. Snekanonerne holder gang i forretningen, og det er de heldigvis gode til. Så længe der er koldt nok, sprøjter de.

 

Saas-Fee
Et trist kig ud af vinduet. Sneen er faldet sammen, og der er slush-ice for alle penge.

 

Vil skisporten langsomt forsvinde rundt omkring i verden? Eller er det bare et lille bump på vejen?

 

Min kærestes bedstemor har ofte fortalt ham om, at da hun var barn, havde de også lange varme vintre, hvor dyrene gik ude og græssede. Dengang gik gletsjeren helt ned til byen. I dag er den langt oppe på bjerget. For 3 år siden havde vi så meget sne, at vi næsten var sneet inde hele januar. Det går frem og tilbage. Op og ned.

Jeg håber, det bare er et bump. Men hvem ved? Jeg troede aldrig, jeg skulle savne den ekstreme kulde, der kan rasere, men det er alligevel kommet bag på mig, at den ikke er kommet på visit i år. Jeg længes efter vores Winterwonderland. Og jeg er bestemt ikke fan af regnvejr, når det burde være sne, der falder ned fra himlen. Forhåbentlig kommer det lige om lidt…

 

Saas-Fee
Samme tid sidste år. Blå himmel og lækker sne. Mon det ikke kommer igen snart?

2 tanker om “INDESPÆRRET I REGNVEJR

  1. Er lige kommet hjem fra Sverige (Värmland) – vi skulle heldigvis ikke stå på ski…. Men alligevel… Det “plejer” at være sne så langt nord på, men i år 4-6 graders varme og mest regn, lidt indad i landet var der dog -1 grad og vores tur på hundeslæde lykkedes, men ja – der er forandringer i vejret/klimaet/verden… Naturen skal nok overleve, på sin egen vis… vi andre skal tilpasse os – og det tar nok sin tid.

    1. Du har så ganske ret. Tilpasning er ikke vores stærke side. Og dog! Nød lærer nøgen kvinde at spinde… Hvem ved, hvordan og hvor man tager på skiferie om 20 år? Har vi mon fundet på. noget nyt? Men dejligt det lykkedes med jeres hundeslædetur. Billederne så i hvert fald fantastiske ud.

Skriv et svar

Captcha loading...