HVAD SKAL JEG LAVE?

Vi skal alle blive hjemme. Det er ikke sjovt, men det er Coronavirussen heller ikke. Vores hverdagsmønstre brydes, og vi skal finde ud af, hvordan vi passer ind i de nye rammer. Men det er måske ikke så skidt endda. Vores komfortzoner rykkes, og selvom det kan føles ubehageligt, er det her, man kan udvikle sig. Det er en mulighed for at kigge indad og konfrontere sig selv. Stoppe op og lytte til sig selv. Lytte til andre. Få talt med sine familier og venner. Det er en mulighed for at udvikle sig. Blive kreativ. Få ryddet op. Komme gang med noget nyt. Det den tid, vi ellers ikke har. Her er et par forslag til, hvordan du kan udnytte tiden bedst muligt.

 

GET UP – DRESS UP!

Du skal ikke snue den hele dagen lang. Kom ud af fjerene, gå i bad, tag tøj på. Går man rundt i gammelt joggintøj med hængerøv hele dagen og ligner en hængt kat. Tja, så ender man også med at se ud som en hængt kat. Gør dig lækker for dig selv, for din partner. Det giver energi.

 

HJERTERNES TID

Tænk på om der er noget, du kan gøre for andre i denne svære tid. Hjælp fx med indkøb eller bag en kage og stil den foran nogens dør. Lær din gamle bedsteforældre at facetime (hvis de ikke allerede kan det), så I kan vise og fortælle hinanden, hvad I laver i det daglige trummerum. Ring til en gammel veninde du har forsømt. Skriv et brev til en du holder af og send det med en brevdue.

 

TID TIL WELLNESS

Wellness behøver ikke betyde spaophold og boblebad. Wellness er tid til dig selv. Tid til dine kære. Stop op. Snus øjeblikkene ind. Nyd at du ikke skal skynde dig. Ikke nå noget. Ikke have travlt med noget. Gå en tur i haven, snus til en blomst, studér en træstamme. Føl naturen, lad dig bade i solstrålerne. Har du slet ikke mulighed for at komme ud, så lav din egen wellness. Skrub din krop. Giv din partner en massage. Tænd stearinlysene.

 

DYRK MOTION

Og når vi nu er ved kroppen, så sørg for at holde den i gang. Dyrk fx online yoga – og støt samtidigt dem der ikke kan undervise fysisk, find dine (ubrugte?) redskaber frem fra de mørke kælderkroge, spring sprællemand med børnene, lær Kama Sutra med partneren, hop på tungen (eller hvad du nu ellers kan finde på…)

 

MAD FRA BUNDEN

Du har aldrig haft mere tid til at lave mad. Dåsemadsproducenterne er overbelastede, men hvorfor? Du skal da lave din egen mad. Har du børn? Endnu bedre. I skal lave mad sammen. Bage sammen. Kringle sammen. Hjemmeskoling kan også være praktisk. Dyrk det. Tyg det. Smag det! Og vigtigst af alt: nyd alle måltiderne sammen med din husstand. Bliv siddende ved bordet. Tal med hinanden. Tag opvasken sammen uden at sætte opvaskemaskinen i gang.

 

LÆS EN BOG

Nyd at du endelig kan fordybe dig i en bog uden at blive forstyrret. HA! Tænker du. Børnene kommer jo rendende hele tiden. Nå ja. Men hvad så med at læse en bog sammen? Læse højt for dem. Lade dem læse højt for dig. Læs højt for hinanden.

 

FIND DIN PASSION

Har du tænkt på, hvad din passion egentlig er? Måske det er tid til at dykke ned i dybet og finde din indre kreativitet frem. Hvad er det, der gør dig glad? Skriv dine mål ned.

Find inspiration til at finde din passion her!

 

LÆR NOGET NYT

De små virksomheder bløder. Det er dybe sår, men mange er kreative og allerede online. Find et kursus, der kan udvikle dig og samtidig støtte dem i nød. Vil du lære dit kamera bedre at kende? Vil du lære at lave mad? Vil du lære at folde en papirserviet? Mulighederne er uendelige. Gå nu i gang i stedet for at sidde på din flade…

 

RYD OP

Det er blevet så frygteligt moderne at rydde op. Med god grund; Det giver ro i sjælen. Så hiv skuffer og skaber ud, gør poserne parate til velgørenhed og støv af. Tingene. Samvittigheden. Oprydning er sjælerensning. Lad være med at gemme på gammelt skrammel. Tænk over hvad du kan bruge. Måske en gammel ting kan genopfriskes. Males. Få en make-over. Ellers smid den ud. Giv den til velgørenhed. Kig i dit tøjskab. Hvad bruger du ikke mere? Er der andre, der kan bruge det?

 

GØR RENT

Det lyder så kedeligt, men når du nu alligevel er i gang med at rydde op, kan du jo lige så godt gøre skufferne rene også. Tag et rum ad gangen. Puds vinduerne, vask dit vintertøj, støvsug under sengen. Det er tid til forårsrengøring – og når vi engang kan vende tilbage til vores “normale liv”, vil du være glad for, at det er overstået, for så kan du bruge tiden til alt det, du gerne vil.

 

SPIL ET SPIL

Jeg vil vædde min gamle hat på, at brætspillene får en renæssance i disse dage. Back to the roots! Så støv de gamle spil af og saml husstanden til et godt gammeldags spil udenfor skærmen. Hvad med fx ludo, kort, yatzy, skak, mølle og dam, puslespil med tusindvis af brikker?

 

SKRIV DAGBOG

Nu griner du måske. ”Det var da noget, man gjorde dengang man var barn.” Ja det var det. For det var sundt. Det var godt at få sine tanker skrevet ned. Det ER stadig godt. Vi lever i en bekymringstid, – også før coronaen gjorde sin entré. At skrive dagbog hver dag letter dine tanker. Tunge skyer bliver luftige og flyver væk. Idéer bliver opdaget. Skriv, skriv, skriv. Selvom du ikke ved, hvad du skal skrive, så sæt pennen til papiret (eller fingrene til tastaturet). Det er vigtigt. Gør det hver dag. Morgen eller aften.

 

SORTÉR DINE FOTOS

Tager du også mange fotos med mobilen? Ligger de allesammen bare i en sky? Hvad med at sortere dem, slette de dårlige og sætte de gode i orden. Måske endda lave et fotoalbum? Det er så let i dag med de mange online muligheder, der er.

 

OG SÅ…

Ja så kommer du måske endda til at savne den tid, du bliver givet i forbindelse med karantænen. Eller hvad? Giv mig dine input. Hvad laver du? Hvad kan inspirere andre?

En tanke om “HVAD SKAL JEG LAVE?

Skriv et svar

Captcha loading...