DU KAN IKKE FÅ DET, DU VIL HAVE, HVIS IKKE DU VED, HVAD DU ØNSKER DIG!

Er du kommet nærmere din vision og drømmen om din perfekte fremtid? Hvordan ser den ud? Har du sat ord på dine værdier? (Ellers læs med her: Kan man blive træt af at have det sjovt?)

 

KEND DINE VÆRDIER

Det er vigtigt for dig at kende dine egne værdier, for det er dem, der afspejler, hvem du i virkeligheden er. Man kan sige, at det er en slags indre kompas, der ubevidst guider dig i livet. De afspejler, hvem du er som person, og de kan hjælpe dig med at bevidstgøre dine handlinger og acceptere dig selv. Hvis dine handlinger ikke stemmer overens med dine værdier, skaber du ubalance, og det bliver svært for dig at finde meningen med livet. Dine fundamentale behov kan ikke tilfredsstilles og livskvaliteten vil forringes. Det handler derfor om at skabe balance mellem dine værdier og dine handlinger og være tro mod dig selv.

Når du kender dine værdier, er det også lettere at finde frem til din (livs)vision. Har du svaret på mine spørgsmål i forrige blogindlæg, har du nu fået en masse spændende tillægsord. Vælg de vigtigste ud, dem der virkelig rammer dig i hjertet og betyder noget for dig. Forsøg så at lave forskellige sætninger med dem. Sæt dem sammen på kryds og tværs. Glem alt om begrænsninger. Tænk stort og flot. Brug detaljer, skriv hvilke følelser det vækker i dig og gør det personligt.

Jeg vil have…

Ved du, hvad du vil have ud af livet? Det ved de fleste mennesker faktisk ikke, så derfor står mange i stampe. Det kan være svært at give udtryk for, hvad man gerne vil have, og det kan være svært at se igennem fingrene på de barrikader, man har opsat for sig selv. Følgende skriveøvelse går ud på spontant at sætte ord på det, du gerne vil have, opnå, udføre etc. Sæt et stopur på 15 minutter og skriv på livet løs uden at løfte pennen fra papiret:

Jeg vil…

Fandt du ud af, hvad du gerne ville have? Ændrede din indstilling sig undervejs? Hvordan så det ud mht. materielle ting vs. personlig udvikling?


Færdiggør nu sætningerne:

Jeg elsker at…

Mit største ønske er…

Min vildeste drøm er…

Mine 2 bedste personlige kvaliteter er…

Jeg kan inspirere andre ved at…

Jeg er lykkelig når…

Jeg er god til…

Jeg vil gerne hjælpe andre, fordi…

Mit perfekte liv er…

I den perfekte verden ville alle…

 

Når du har færdiggjort disse sætninger, så vælg den eller dem ud der betyder mest for dig. Du kan evt. sammenskrive nogle af dine sætninger og færdiggøre følgende sætning:

Mit ultimative formål med mit liv er at…

Læs med i næste blogindlæg når jeg hjælper dig på sporet af missionen! I mellemtiden: Hold the vision. Trust the proces.

Læs også: Er du klar til dit You-Turn?

Skriv et svar

Captcha loading...