FOTOESSAY: VADEHAVET

Jeg er født og opvokset med den sønderjyske muld mellem mine tæer. Der er ikke noget sted i verden, jeg føler mig mere hjemme. Når jeg stiger ud af bilen, elsker jeg at indånde den friske luft. Jeg elsker at gå tur ud af diget og blive godt og grundigt rusket igennem af den stive vestenvind. Jeg elsker at begive mig ud på vaden og kigge på fugle. Jeg elsker freden, roen og den smukke natur. Det er ikke for sjovt, at Vadehavet er kommet på Unescos verdensarvsliste. Jeg elsker at komme hjem. Også selvom jeg ikke har boet der siden 2008, hvor jeg hev teltpløkkerne op og begav mig ud på landevejen, der førte mig til både Italien, København og Schweiz. Ude er godt, hjemme er bedst. Og Sønderjylland vil altid være hjem for mig.

 

Der er højt til himlen i marsken. Der er et rigt fugleliv, og hvis du kommer forår eller efterår, kan du være så heldig at se fænomenet: SORT SOL.

 

Fugleliv omkring Højer nye sluse.

 

Højer
Der er fladere end fladt, og de fleste indbyggere er køer og får.

 

FÅR
Der findes sågar et fåremarked i Højer. Dog er fårene ikke længere til stede, men der er både tivoli, kræmmermarked og festtelt – hvert år i september.

 

Marskstien
Der er blevet oprettet en marsksti – vandrerute – for de der elsker at gå i naturen.

 

FIND MERE INFORMATION OM MARSKSTIEN HER

 

Højer gamle sluse.
Højer gamle sluse.

 

højer gamle sluse
Højer gamle sluse – set fra den nye sluse.

 

Højer nye sluse
Højer nye sluse – blev officielt indviet i 1982.

 

Vidåen.
Vidåen.

 

Mandø
Med hestevogn på vaden ved Mandø.

 

Vadehavets skattekammer.
Vadehavets skattekammer.

 

Guld på heden.

 

Muslinger – du kan også tage på østerssafari og samle østers i spandevis på vaden i alle de måneder, der slutter med “R”.

 

FIND MERE INSPIRATION HER:

SÆLSAFARI PÅ MANDØ

PROJEKT “TURIST I EGEN BAGHAVE” – SÆT I GANG!

 

Skriv et svar

Captcha loading...