FOTOESSAY: SNELØS SNESKOSUDFLUGT

Mens vi venter på vinteren, som forøvrigt snart er ved at være forbi, begiver vi os ud at lede efter sneen, hvori vi kan få testet vore sneskostalenter. Normalt er der på denne årstid masser af sne, og man skal ikke lede længe, men denne vinter har været så usandsynlig mild, at sneen nærmest smelter, inden den når at lande. Pisterne er stadig gode takket være dygtige folk, men så snart man kommer ned i byen og længere ned af bjerget, er der mere brunt end hvidt at skue.

 

 

Men afsted det går alligevel. Efter at have gået et kvarters tid kommer vi endelig frem til noget, der ligner sne, og vi får spændt sneskoene på.

 

Det gøres ganske let og enkelt med et par stropper. Følelsen af at have dem på fødderne er dog ret specielt, og man føler sig bestemt ikke let og elegant, når man med høje knæløftninger traver afsted for at undgå at snuble. Men der går ikke mange minutter, så er også teknikken på plads. Også selvom vi ligger hårdt ud med at gå ned af en stentrappe – uden sne!

 

Til gengæld bærer anstrengelserne frugt og vi finder sneen!

 

Alt imens tusmørket falder på, og vi i stilhed nyder den smukke udsigt.

 

Inde mellem træerne gemmer gemserne sig. Vi kom ret tæt på, men for at se dem på billederne skal du nok have mere end et almindeligt godt øje.

 

Undervejs bliver der fortalt historier af vores meget engagerede guide, og forfriskninger i form af en kop te får hun såmænd også tryllet frem fra hendes rygsæk.

 

Endestationen er en lille, gammel og meget hyggelig hytte, hvor vi får serveret den traditionelle schweizerret “Raclette”.

 

Raclette består ganske enkelt af smeltet ost serveret med kogte kartofler og cornichons. Det lyder ikke af meget, men det smager himmelsk. Især efter en lang og frisk gåtur. Og traditionen tro bliver der drukket lokal hvidvin til.

 

Et gammelt huskeråd – eller er det en skrøne? – siger, at man kun må drikke hvidvin eller te til, så maven ikke skal slå kolbøtter, men i dag gør folk nu alligevel, hvad der passer dem!

 

Skål & velbekomme!

Skriv et svar

Captcha loading...