KAIKOURA & HVALERNES SANG

Kaikoura er en billedskøn lille by, der ligger på New Zealands sydø. Byen er kendt for sit fantastiske marineliv, og det ubestridte trækplaster er hvalsafarierne, hvilket da også netop er derfor, vi er kommet. Jetlagen sidder stadig i kroppen, og kulden går gennem marv og ben, men det er hvalerne ligeglade med, så vi booker en tur på den første morgenbåd dagen efter.

 

HVALSAFARI

Meget spændte, men desværre også trætte og frysende, finder vi frem til havnen, hvorfra båden går. Vi er bestemt ikke de eneste, selvom det er langt ude for sæsonen, så sammen med en bådfuld turister, begiver vi os afsted ud på havet. Vi spejder og spejder, men ser ikke skyggen af en en hval. Til gengæld flyver der masser af fugle rundt omkring os, og vi er også heldige at se et par enorme albatrosser. Efter et par timers søgen opgiver crewet, og vender båden tilbage mod land. Og i samme sekund springer der en kaskelothval op ad vandet lige foran os.

 

Det er ikke blevet til mange timers søvn, men vi vågner op til en kold, fugtig og meget smuk morgen. Efter en lækker morgenmad er det tid til at tage afsted på hvalsafari.

 

Fuglene kredser rundt om båden.

 

Vi ser desværre ikke rigtig andet end fugle, der flyver forbi. Men lige da crewet opgiver at finde hvaler i dag, når vi lige at se en hale vende sig i luften. Vi får dog alligevel det meste af pengene tilbage, da de ikke synes, vi har set det, vi kom for. Chancerne for at se hvaler siges at være 90%, så vi var bare uheldige.

 

 

TÆT PÅ PELSSÆLERNE

Kaikoura har også nogle fantastiske vandreruter, hvor de fleste kan være med. Med den smukkeste udsigt over havet går vi en rute, der tager et par timer, først oppe på skrænten og derefter tilbage langs stranden, hvor der er muligt at gå, når der er lavvande.

 

Udsigt over stranden og havet.

Et andet dyr der holder til i Kaikoura er pelssælerne. Point Kean Seal Colony kaldes deres koloni, og på denne vandretur kommer man rigtig tæt på de vilde dyr.

 

En lidt usædvanlig soveplads midt på gangstien ved parkeringspladsen, men sælen er fuldstændig ligeglad med de mennesker, der går forbi.

 

Man kan komme ret tæt på sælerne, men de virker ikke helt ufarlige, så vi holder god afstand.

 

Der advares mod, at vi kommer nærmere.

 

Vi betragter – og bliver betragtede.

 

Synet af bjergene i baggrunden gør udsigten helt perfekt.

 

En pelssæl nyder de få solstråler, der trænger igennem skyerne.

 

Små sælunger får sig en lur på klipperne.

 

Mågerne er, som så mange andre steder i New Zealnad, meget stærkt repræsenterede. Faktisk er de nærmest en plage, man ikke kan være i fred for.

 

En måge passer godt på vores bil.

 

Dagen er ved at gå på hæld, og vi nyder den sidste smukke udsigt over bugten.

 

LÆS OGSÅ MERE OM KAIKOURA OG SYDØEN HER

Skriv et svar

Captcha loading...