FOTOESSAY: INGEN ROSER UDEN TORNE

Oh Holy Mother Mary, how did you do it? Hvordan blev du moder og jomfru på samme tid? Er du en myte, en legende, en fantasi, en god historie? Nu er jeg er hverken religiøs eller troende, ligesom jeg ej heller er hverken jomfru eller moder, men derfor fulgte jeg alligevel i dit fodspor denne skønne aprildag. Med start i Saas Fee begav jeg mig ud på denne tur til Saas Grund, der kaldes “Weg der stille”. En tur der indbyder til fordybelse og meditation og byder på intet mindre end 18 små kapeller og skrifter på sten med små stikpiller til vores travle liv.

 

Mother Mary
Selvom jeg ikke er troende i religiøs forstand, tror jeg bestemt på, at der er mere mellem himmel og jord end luft. Og jeg tror på, at vi alle er her med et formål. Det er så op til os selv at finde dette formål, hvilket kan være svært nok i sig selv, men det er også en udfordring, der lærer os at leve.

 

IMG_0701
Marys kapel hvor indbyggerne fra hele Saas-dalen 1 gang årligt samles til messe & bøn.

 

IMG_0704
“Sei einfach, sei, wie du bist.”

 

IMG_0710
Om sommeren er der af og til messe i det lille kapel, og skoleeleverne skiftes til at være hjælpere. Kirken er en del af skolegangen, og de lærer at læse tekster op og stå foran et publikum.

 

IMG_0715
“Wenn du es erreichst, das zu sein, was du bist, dann bist du alles.”

 

IMG_0739
På vej…

 

esse
Sjovt nok passer stikpillerne, eller de vise ord, på stenene, vældigt godt til inskriptionen på min arm. “Esse non videri”. Er det et tegn? Et guddommeligt indspark fra oven? Er det blot en tilfældighed? Eller er det sandheden? Hvem ved…

Skriv et svar

Captcha loading...