FOTOESSAY: HOW TO MAKE CHIAPATA

Nogen gange er det mest simple bare det bedste. På Zanzibar forelskede jeg mig i deres lækre chiapatabrød, som zanzibanerne bruger til at dyppe i alle deres lækre saucer. For at lære at lave dem på lækreste vis allierede vi os med to lokale, der er ansatte på den danske højskole i Paje, og som med glæde ville vise os, hvordan der skulle æltes og rulles og smøres og steges.

 

Alle kiggede interesserede til, og vi fik da også selv lov til at smøge ærmerne op og give os i krig med dejen. Det viste sig at være noget af et stykke arbejde, da det ikke bare lige kunne æltes. Nej det skulle også være på den helt rigtige måde og i den korrekte rækkefølge.

 

Der kastes og vendes også på den helt korrekte måde.

 

Det gik meget stærkt med fedtede fingre på tastaturet og af og til på tegnesprog, så opskriften blev lidt alternativ, men prøv selv at tyde fremgangsmåden 🙂

 

 

Som altid skulle der også dyppelse til, og på Zanzibar laver man naturligvis sin egen kokosmælk, hvilket foregik på ægte gulvmanér med en træstub tilsat et stykke jern. Nok ikke noget fødevarestyrelsen i Danmark umiddelbart ville godkende!

 

Med ægte knofedt blev der skrabet og skurret, så kokosnødderne forvandlede sig til den fineste creme. Bonussen var en ordentlig omgang fitness for armene.

 

Men al arbejdet bar i sidste ende frugt, og siddende i sandet på et gulvtæppe og med hænderne som bestik, nød vi den skønneste middag i godt selskab. Og så smager maden jo bare ekstra godt, når man selv har været med til at lave den!

 

Beklager den dårlige billedkvalitet, men det var en oplevelse, der trods dårlige billeder fortjente at komme med.

Skriv et svar

Captcha loading...