FOTOESSAY: BURJ KHALIFA – ON TOP OF THE WORLD

Dubai. Stedet hvor alt bare er større, vildere og mere bling bling! De første tanker der overvælder én, når man kommer til Dubai, er, hvor utrolig mange høje bygninger der kan være samlet på et sted. Stedet ligner ingen andre storbyer, selvom højhuse selvfølgelig også findes andre steder. Her kæmper skyskraberne side om side om at nå længst op (ind) i himlen, men kongen af dem alle slår dem overlegent med flere længder; Burj Khalifa.

 

BURJ KHALIFA

 

Burj Khalifa. Skyder med sine imponerende 828m som en raket op mellem skyerne. Stolt står den og svajer let i vinden, mens turister flokkes om at tilbede den.

 

Og nu da man jo er i Dubai, skal verdens højeste bygning naturligvis besigtiges. Når blot man er klar over, at det er kæmpe turistfælde, hvor der tages ågerpriser (ca. 1000kr pr person for at komme til 148. etage), og man vedkender sig dette, kan man bagefter nyde en fantastisk udsigt over Dubai.

 

Efter at være kommet igennem sikkerhedskontrollen bliver man pænt guidet hen til verdens hurtigste elevator. Faktisk når man nærmest ikke at blinke, før man forundret står på 124. etage. Her kan man vælge at stå af (så er billetprisen også lidt lavere) og gå direkte ind i løvens hule, hvor personalet let og elegant hiver fat i dig, så du kan få taget fotos, der hurtigt bliver manipuleret til et album med dig foran tårnet i forskellige vinkler. Til den nette sum af ca 600kr. Pr billede vel at mærke!!

 

Fra 124. etage går der en ny elevator, som bringer dig op til det højeste punkt (for turister). Imponerende 148. etager oppe kan man gå ud på en platform, hvor man har den vildeste udsigt.

 

Der er dog altid lige det lille men, at Dubai for det meste ligger indhyldet i en tågedis, så det kan være begrænset, hvor meget man kan se.

 

Indgangen til tårnet ligger i Dubai Mall, som er en oplevelse i sig selv. Verdens største indkøbscenter hvor du kan købe alt, hvad hjertet begærer. Og et sted man faktisk kan holde ud at være, fordi der er aircondition. Og som har et vaskeægte dinosaurskelet stående midt i det hele!

 

Er du sulten (eller bare lækkersulten), så slå et smut forbi Cheesefactory der byder på god mad og overdådige cheesekager, der kan få selv en ikke-slikmunds tænder til at løbe i vand.

 

Udenfor Dubai Mall kører der flere gange i løbet af dagen et imponerende vandshow. Slå et smut forbi når det bliver mørkt, – så er der også gang i lysshowet. Kitschy når det er bedst. Perfekt til Dubai.

Skriv et svar

Captcha loading...