FOTOESSAY: BESØG HOS ZULUERNE

Ca. 160km nord for Durban finder man Shakaland. Denne zululandsby er oprindeligt bygget op som kulisser til filmen “King Shaka”, men fungerer i dag som et levende museum, hvor man kan gå på opdagelse i zuluernes historie. King Shaka var den mest indflydelsesrige zulukonge og regerede i en periode på 12 år, før han blev myrdet i 1828.

 

Shakaland
Velkommen til et levende museum. Et besøg i zululand er en meget turistet oplevelse, men ikke desto mindre er det sjovt at få et indblik i deres liv og traditioner.

 

Zulu landsby miniature
Zulu landsby miniature. Zuluerne er en afrikansk etnisk gruppe på ca. 11 millioner, der hovedsageligt bor i den sydafrikanske provins KwaZulu-Natal. En zulukvinde fortæller her om opbygningen af et zululandsamfund; i den store hytte bor manden, og i de små hytter bor hans respektive koner med deres børn. Hytterne er indhegnet, så kreaturerne om natten kan komme ind i sikkerhed. Landsbyen byder bl.a. på traditionelle stammedanse og et besøg hos en Sangoma, der er landsbyens shaman.

 

 

Livet i en zululandsby
Livet i en zululandsby. Zuluerne fremstiller traditionelle arbejdsredskaber, spyd, smykker dukker mm. som de sælger i landsbyen. Perler bliver flittigt brugt, og alt fremstår meget farvestrålende. – ligesom zuluerne selv! Zuluernes sprog hedder isiZulu og er et Bantusprog af Ngunigruppen. Når de taler, hører man hele tiden deres “kliklyde” – som er nærmest umulige at efterligne.

 

På tur med en zulukvinde
På tur med en zulukvinde. Alle er meget gæstfrie (og ja, jeg ved godt, at de også er ansat til det), og man føler sig velkommen over alt. Pas på med at komme for tæt på scenen, hvis du ikke vil hives op i en stammedans og blive hvirvlet rundt.

 

 

Kranium

 

 

LÆS OGSÅ:

DRAKENSMERG I FUGLEPERSPEKTIV

ZANZIBAR – DOLLARS & AFRIKANSK TID

En tanke om “FOTOESSAY: BESØG HOS ZULUERNE

Skriv et svar

Captcha loading...