FØRSTE DAG PÅ PISTEN. HALLELUJA!

Første gang i laaang tid kom brættet endelig på fødderne igen. Længe har jeg sukket længselsfuldt efter skipisterne, og fra denne weekend er det allerede muligt at tage hele turen fra toppen til Morenia – ca. 30km pister er nu åbne. Og ja vi skriver stadig oktober. Så hvilken dag kunne være bedre end i dag? Fri. Blå himmel. Masser af sne. Solskin.

 

HÅRDT ARBEJDE ELLER EN LIVSPASSION?

Pistenbullierne gør hver dag et stort stykke arbejde for at gøre pisterne klar til kamp, og selvom de står frygtelig tidligt op, må de alligevel have et af verdens bedste jobs, når de bliver mødt af et syn som dette. De siger også selv, at når de først står på toppen og møder solopgangen, glemmer de hurtigt, at de har sovet alt for lidt. Det kan godt være, at de mukker i krogene og er utilfredse med cheferne, lønnen er for dårlig og alt hvad de tjener bliver brugt på barerne, men når det kommer til stykket, vil de ikke lave andet. De er stolte. De er sære. De er sjove. Og de gør et fantastisk stykke arbejde.

 

Foto: Renato Michel
En pistenbully nyder en smuk solopgang. Foto: Renato Michel

 

 

SKISPORT HELE ÅRET RUNDT

Saas Fee er et af de få steder i verden, hvor man kan stå på ski næsten året rundt. Dette tiltrækker også skilandshold i stor stil, så når du er på pisten, vil du hurtigt kunne spotte alverdens ski – og snowboardkendisser komme flyvende. Og selvom man egentlig selv synes, at man kører ret hurtigt, bliver man ofte overhalet af en skiløber i rasende fart, så man nærmest føler, at man står stille!? Også børneteams kommer for at træne. De kommer slæbende med tasker på ryggen, der nærmest er større end dem selv, og med skiene hængende over skuldrene – dem har de dog ikke altid helt styr på, så man skal vogte sig, når man kommer for tæt på i liften.

 

Foto: Sascha Thiele
Nyprepareret piste. Foto: Sascha Thiele

 

 

OG SÅ TIL DET SJOVE

Nå men brædderne bliver altså spændt på de længselsfulde fødder. Benene ryster lidt i begyndelsen, og balancen skal lige genfindes, men efter en enkelt tur stryger vi ned af pisterne. Sneen er ret hård endnu, så det gik stærkt, og grimassen der passer, er et kæmpe smil, der stadig hænger ved. Det er som at blive født på ny.

 

saas fee
Sjov i sneen.

Og ingen ski-snowboard-dag uden et velfortjent hvil i sneen. Solspots kalder, så det er bare at slå sig ned et sted. I dag er det toppen, der vinder, og vi slår os ned på Mittelallalin, hvor en fugl deltager i vores frokost. Den er helt fantastisk. Griber krummer i luften og danser sidelæns tættere og tættere på os, så vi ikke ”ser”, at den er tættere på, end godt måske er.

 

Mittelallalin
Fræk fugl.

 

Det har været en absolut fantastisk dag i sneen. Motion, frisk luft, sjov og ballade. Hvad mere kan man ønske sig?

 

saas fee
Amen.

LÆS OGSÅ:

10 eventyrlige sommeraktiviteter i Saas Tal

 Den dag jeg (næsten) besteg et bjerg

En tanke om “FØRSTE DAG PÅ PISTEN. HALLELUJA!

Skriv et svar

Captcha loading...