FIK DU HØRT DIN MELODI?

”Fik du set, det du ville? Fik du hørt din melodi?”

Som tiden dog flyver! Endnu et år er omme, endda et helt årti. Tiden er inde til selvransagelse og nytårsfortsætter – som desværre hurtigt bliver glemt igen. Så hvad med i stedet at se på, hvad du egentlig har opnået i år? Og hvad du kan tage med dig derfra… Det har jeg gjort, og det er faktisk ret interessant. Man søger så hurtigt den næste oplevelse, at man ofte glemmer dem, man lige har haft, og endda dem man faktisk lige står i. Hver dag er en oplevelse. Uanset hvilken breddegrad man befinder sig på.

 

ÅRETS REJSEOPLEVELSER

Den oplagte overskrift når man nu skriver en rejseblog. Det har været endnu et år med mange fantastiske oplevelser. Højdepunktet var Seychellerne, en drømmedestination jeg længe har ønsket at komme til, men som på underlig vis har været en smule uden for rækkevidde.

Og levede det så op til forventningerne?

Ja og nej.

Øerne er vidunderlige, smukke, frodige og afslappende. Det er romantik i høj klasse, og der er nygifte par på hver en solstol. Der findes fantastiske drømmestrande med stenformationer og kæmpeskildpadder, som man ser på billeder og på tv, hvis man tager rundt og udforsker øerne. Virkeligheden på hotellernes private strande var desværre en anden, da de fleste nærmest var utilgængelige pga. tidevandet og revene, der forårsagede stærke strømninger og kæmpe bølger.

Vi boede på resorts, og der var det nærmest umuligt at møde nogen fra lokalbefolkningen. Vi fik aldrig helt den lokale kultur ind under huden på den måde, så det blev mere end badeferie end en egentlig rejse. Og nåh ja… så regnede det hver evig eneste dag, selvom det var udenfor regnsæsonen. Det er et lille paradis på jorden og oplagt til bryllupsrejser etc., men nok ikke et sted, jeg vil besøge igen.

 

Kæmpeskildpadder
Seychellerne: kæmpe skildpadder og drømmestrande. Desværre ikke altid så postkort-perfekt rene og tilgængelige.

 

HAR DU LYST TIL AT LÆSE MERE OM SEYCHELLERNE? SÅ KLIK PÅ FØLGENDE LINKS:

 

SEYCHELLERNE: VERDENS SMUKKESTE STRAND?

TANKER FRA BALKONEN PÅ LA DIGUE, SEYCHELLERNE

SEYCHELLERNE: BEACHBOMBING & KÆMPESKILDPADDER

SEYCHELLERNE: FORELSKEDE PALMER & FORBUDNE FRUGTER

SEYCHELLERNE: HAPPY HOUR, PARADISE SUN & PATTI SCHMIDT

 

 

PÅ HJEMMEBANE I DANMARK (& SVERIGE)

Jeg havde besluttet mig for, at jeg gerne ville vise min schweiziske kæreste en bid af mit hjemland, så i efteråret planlagde vi en måneds roadtrip gennem Danmark og Sydsverige. Vejrguderne var med os, og vi fik nogle fantastiske oplevelser udenfor sæsonen. Man glemmer så ofte sin egen hjemmebane, og det var skønt at gense steder jeg ikke har oplevet, siden jeg var barn. Og så er det jo bare fantastisk at vise en schweizer Himmelbjerget!

 

Himmelbjerget
Udsigt fra Himmelbjerget

Årets faste begivenhed finder altid sted i Tønder den sidste weekend i august. Der er der nemlig Tønder Festival, som jeg meget nødigt vil gå glip af. Det er en folkelig festival, hvor man mødes med gamle venner, nye venner, familie og alle dem, man ellers aldrig ser. Jeg elsker at komme hjem, især nu hvor jeg bor i udlandet, for det er en mulighed for at se alle dem, jeg holder af på en og samme tid. Og samtidig opdage ny musik, spise solæg og drikke fadøl.

 

Solæg
Ikke et år uden solæg. De fleste elsker at hade det – jeg ELSKER det!

Et overnatningssted jeg bare MÅ anbefale, er dog ikke i Danmark, men i Sverige. Vi overnattede på det mest fantastiske B&B i skærgården: Lådfabrikken der er ejet af svenske Johan og hollandske Marcel. De har formået at forvandle en gammel fiskekassefabrik indtil et kreativt opholdssted med masser af liv og sjæl. De står selv for madlavning og underholdning ved fællesbordet morgen og aften, og man kan gratis låne kajakker eller gå en tur i den vidunderlige natur.

 

Lådfabrikken
Lådfabrikken i den svenske skærgård.

En fordel ved at transportere sig fra Schweiz til Danmark – og omvendt – er, at man også kan opleve smukke steder undervejs, som man ellers ikke ville være kommet i nærheden af. I år overnattede vi i Heidelberg, Tyskland, og Strassburg og Colmar, Frankrig. Dvs. de to sidste var reserveret, men vi måtte desværre udskyde dem pga. en ond bakterie, jeg fik indenbords på Seychellerne. Til gengæld fik jeg lov at nyde de to lækre byer på min fødselsdag.

 

Colmar
Smukke perler findes på vej gennem Europa. Her et blik gennem Colmar, Frankrig.

 

PÅ HJEMMEBANE I SCHWEIZ

Jeg har efterhånden boet i Schweiz i sammenlagt 7 år. De første 2,5 år var i mine tidlige 20’ere, og da kom jeg stort set ikke ud af dalen en eneste gang. Det er heldigvis blevet bedre med årene, og denne sommer kom vi vidt omkring i både den franske del og den italienske del. Der er så mange smukke steder og idylliske små byer, der bare venter på at blive opdaget af mig.

 

Tiscino
På tur gennem Schweiz. Her i den italienske kanton Tessin.

 

 

ÅRETS BEDSTE OPLEVELSE

Findes der en årets bedste oplevelse? Der er så mange dejlige øjeblikke, at jeg synes, det er svært at vælge én oplevelse. Men som min niece sagde til sin mor, da hun skulle nævne den bedste oplevelse, så var det at være sammen med hele familien i juledagene. Nu kan jeg desværre ikke fejre jul pga. mit arbejde, men hvor har hun ret: de bedste oplevelser er sammen med sine nærmeste. Jeg oplever et stort savn til mine familie og venner, og der er mange ting, jeg må gå glip af, senest mine bedsteforældres diamantbryllup og min venindes 40 års fødselsdag. Og lige om lidt min tante og onkels sølvbryllup, min fætters (datters) barnedåb osv. Ting jeg så gerne vil deltage i, men som ikke altid passer logistisk ind i livet med sæsonjob. Til gengæld nyder jeg hver eneste stund, jeg har får sammen med dem, når jeg besøger Danmark, og når jeg er så heldig, at de kommer besøg hos mig i alperne. Jeg er evigt taknemmelig for min skønne familie og de dejligste venner, der holder ved trods afstand.

 

Nestie's Bar
Besøg af de dejlige veninder jeg mødte for 20 år siden i selvsamme by, som jeg nu bor i: Saas Fee.

Ligesom man ofte glemmer lidt at gå på opdagelse i Danmark, glemmer jeg også nogen gange den storslåethed og pragt der omgiver mig lige uden for døren. Når jeg får besøg hjemmefra, forsøger jeg ofte at finde noget nyt at vise frem, og i 2019 var den største naturoplevelse en lang vandretur henover gletsjeren i selskab med en guide, min mor og hendes kæreste. Det var som at gå på en anden planet, og noget af det smukkeste jeg nogen sinde har oplevet.

LÆS MERE OM GLETSJERVANDRING HER!

 

Gletsjervandring
Vandretur på gletsjeren – en af de største naturoplevelser, man kan få!

Jeg nyder også at rejse med min skønne kæreste. Selvom vi i bund og grund nok er til meget forskellige rejseformer, finder vi altid et godt kompromis. Han er den perfekte rejsepartner, og jeg er taknemmelig for alle de timer, vi sammen har tilbagelagt på landevejen. Selvfølgelig kan man også rejse alene, og nogen applauderer også for, at det er den bedste rejsemetode, fordi man kommer mere ind under huden på fremmede folk, men jeg elsker at have en ved min side, som jeg kan dele mine oplevelser med.

 

Min rejsepartner, kæreste og bedste ven.

 

 

ÅRETS BEDSTE REJSEFOTO

Jeg tager rigtig mange fotos, når vi rejser. Som i rigtig rigtig mange. Nogen vil måske mene, at man så glemmer at se verden, og man ikke oplever tingene ”autentisk”. Jeg mener det modsatte. Kameralinsen får mig til at se detaljerne. De små, skønne ting man måske ikke opdager ved første øjekast. Alt det som “HIPPIETRAIL” egentlig handler om. Min kæreste tager derimod aldrig billeder, så af og til ser det ud som om, jeg slet ikke har været med på turen… Jeg må enten lære at photoshoppe eller tage bedre selfies!

 

Det er svært at udvælge et bedste foto. Men denne søde lille fugl vant POLITIKENs læserfotokonkurrence i december måned. Lidt stolt må man vel gerne være…

 

 

ÅRETS PERSONLIGE OPLEVELSE

At skrive er min passion. Derfor skriver jeg også denne blog. Ikke for at tjene penge, men for at udleve mine drømme. I år har jeg givet mig selv en gave i form af et 3 måneders skrivekursus på www.forfatterskolen.dk . Et forløb der har udvidet min horisont og givet mig nye vinkler. Pga. opgaverne har der været en smule stille her på bloggen, da der har rumsteret så mange andre ting i mit hoved og på tastaturet. Min drøm er engang at kunne udgive en bog, men der er lang vej endnu og mange timers hårdt arbejde. Men man skal aldrig sige aldrig…

Jeg fik også taget hul på min golfkarriere. Det er en lang og sej kamp, men endelig begynder jeg at synes, det er sjovt. Men det er da ufatteligt, så svært det skal være at ramme en dum kugle!!!

 

Leuk golfklub
“Reklamationer modtages gerne” står der på postkassen – ja tak. Der ligger et par eller 5 af mine bolde i den sø.

Jeg er af den mening, at man aldrig bliver for gammel til at videreuddanne sig. Jeg elsker at lære nye ting, og håber, at 2020 også vil byde på mange lærerige udfordringer.

 

FARVEL TIL 2019 – VELKOMMEN TIL 2020

2019 bød på mange nye melodier. Min melodi har været at opdage den klassiske musik, mens jeg skriver. Jeg finder den inspirerende og spændende. At man kan høre en historie blive fortalt uden ord.

 

Har du fundet din melodi?

Fik du set, det du ville?

Skriv et svar

Captcha loading...