Trine Beck Johansen

ER VANDRING DET NYE SORT?

Trænger du til at tømme din sjæl og fordybe dig i naturen i stedet for at bruge hele dagen foran computerskærmen og stresse over næste deadline? Trænger du til kvalitetstid med dig selv eller din familie? Trænger du til at leve i nuet og mærke hver eneste fiber i din krop? Så skulle du måske tage på vandretur ud i det fri. Pakke en rygsæk med en god madpakke og læskende drikke og komme af sted. De seneste par år er det blevet mere og mere populært at vandre. I Danmark bliver der hele tiden tilføjet nye vandreruter. Der findes rejsebureauer, der specialiserer sig i at arrangere vandreferier. Alpernes sommerturisme boomer. Norges prædikestol vibrerer. Der er ingen tvivl om, at vandring er in.

 

 

MIN SMUKKE BAGHAVE

Jeg har altid været dovenskaben selv, når det har handlet om at gå eller cykle. Da jeg var lille, gad jeg ikke engang at gå med i skoven og nyde den dejlige natur. Jeg ville hellere sidde sammenkrøbet i sofaen med næsen i et romanblad og drikke varm kakao, og det eneste der kunne lokke mig med ud at cykle, var udsigten til en is ude ved slusen. Gåture var bandlyst.

I dag bruger jeg mine to stænger mere end noget andet transportmiddel. Jeg går til stort set alt, og i min fritid snører jeg vandrestøvlerne på, så ofte jeg kan. Jeg er privilegeret. Jeg bor i Alperne, og bjergene er min baghave. Går jeg ud af døren, mødes jeg af den smukkeste og mest fantastiske natur. Ikke færre end 18 bjergtinder stikker mere end 4000 meter op i landskabet, og den friske luft strømmer ind i mine lunger og ilter mit sind og min sjæl. Jeg elsker at vandre. Det tømmer mit hoved for finurlige tanker og giver mig nye og spændende idéer. Hvad man ikke alt kan komme i tanke om på sådan en tur. Men… jeg bander også undervejs. Hele vejen op ad bjerget siger jeg til mig selv, at det vil jeg ALDRIG udsætte min krop for igen. På toppen er jeg pavestolt, og mærker endorfinerne springe og boble. Når jeg er nede igen, er jeg lykkelig udmattet og tænker kun på, hvor jeg skal hen på eventyr næste gang, og hvornår jeg kan komme af sted.

 

 

HVORDAN VANDRER MAN

Vandreture kan være mange ting alt fra et par timer til dage til uger og måneder. Nogen tror, at man skal have gået Caminoen for at være vandrer, andre at man skal bestige bjerge. Men det er alt sammen, hvad du selv gør det til. Det handler bare om at komme ud og opleve naturen på to ben.

Du kan jo starte i din egen baghave. Det er blevet meget populært også at vandre i Danmark, og der er lavet smukke naturstier som fx Hærvejen, der går hele vejen gennem Jylland. Også i de forskellige egne og regioner finder man spændende vandreruter, og ofte er der også sheltere, hvori man kan overnatte gratis undervejs. Husk at booke på forhånd.

Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at der ikke er mange højdemeter at forcere i det danske landskab, men der er bestemt rigtig mange smukke og spændende områder at udforske. Det er også lidt lettere at starte lige ud af landevejen end at bestige et bjerg. Men ønsker du mere udfordring, er der så mange fantastiske steder i Europa og resten af verden, du kan udforske. Kun fantasien sætter grænser. Hvis du vil inspireres til vandreture i mit smukke Schweiz, så læs mere her:

 

MINE FAVORIT VANDRETURE I MIT SMUKKE SCHWEIZ

 

 

HVORFOR VANDRER MAN

Det er meget individuelt, hvorfor man vandrer, men der er ingen tvivl om, at det er en af de bedste måder at koble hjernen fra på. I vores samfund hvor man stort set er online 24/7, kan det være befriende at komme væk fra Big Brother og trække vejret rigtigt. Føle at man lever. Føle selve eksistensen. Og så er det sundt at bevæge sig. Før tænkte man ikke over, hvor langt man gik, mens det i dag bliver anbefalet at gå 10.000 skridt om dagen. Fordi vi simpelthen glemmer at bevæge os. Ikke har tid. Fordi vi skal have tid til så meget andet. Børn bliver kørt til og fra skole, hvor de sidder på skolebænken. Voksne kører til og fra arbejde, hvor de sidder på deres kontorstol. Ældre bliver kørt til og fra banko, fordi de har glemt, hvordan man bruger benene. Vi bliver trætte af at være dovne, og det skal der gøres noget ved.

 

 

MED HVEM VANDRER MAN

Med mindre du vælger at bestige et bjerg og har brug for en bjergfører, kan du vandre alene, med venner eller med familien. Alle kan være med, det handler bare om at få det bedste ud af kvalitetstiden i disse travle tider, hvor vi glemmer os selv og hinanden. Har du brug for kvalitetstid med dig selv for at tømme hovedet, så går du alene. Har du brug for kvalitetstid med din partner, så tag hinanden i hånden og drag af sted. Har du brug for kvalitetstid med familien, så hiv børnene væk fra ipad’en og kom ud. Har du brug for kvalitetstid med vennerne, så kald sammen og kom af sted. Ud, ud, ud. Det er det, det handler om. Så er det op til dig, hvem du vil gøre det sammen med.

 

 

SÅ HVAD HANDLER DET I VIRKELIGHEDEN OM

Det handler om at finde tilbage til rødderne. Det handler om at finde ind til sin kerne. Det handler om selvrealisering. Det handler om at bevæge sig. Det handler om at holde benene på jorden, samtidig med man føler, at man svæver. Det handler om at koble af fra hverdagens stress. Det handler om at opleve naturen i al sin skønheds pragt og rigdom. Det handler om nye perspektiver. Det handler om at genopdage sig selv. Det handler om at opdage nye ting. Det handler om DIG.

 

Hiking
At vandre i bjergene er helt specielt. På en sommerdag kan du lege i sne og føle livets kontraster på egen krop.

 

 

 

 

2 tanker om “ER VANDRING DET NYE SORT?

Skriv et svar

Captcha loading...