ÉN GANG SAAS FEE – ALTID SAAS FEE

Man kan vel sige, at det var her, det hele startede. Trangen til at bo i udlandet, lære et nyt sprog og opleve en anden kultur. I 1999 hvor jeg var 21 år gammel, hev jeg for første gang teltpløkkerne rigtig op og emigrerede. Forinden havde jeg levet ½ år i en rygsæk i Sydøstasien, og min rejselyst var vakt. Jeg kunne ikke tale tysk, hvilket man skulle for at få et job i Schweiz, så gode råd var dyre. Eller ikke så dyre endda. Jeg overtalte min mor til at ringe til min kommende arbejdsgiver, og fra gulvet i en lejlighed i Københavns nordvestkvarter, fik hun der schöne Rolf fra Saas Almagell overbevist om, at jeg var den rette til jobbet. Hun udelod at fortælle, at det ikke lige var hende, men rent faktisk hendes datter, der for øvrigt ikke talte tysk, der faktisk ville ankomme til den skønne Saas-Taal. Så da jeg for første gang stod ansigt til ansigt med min chef, har han nok undret sig en del over, hvor mine tyske gloser var forsvundet hen… Men da de ikke talte engelsk, fik jeg hurtigt lært det tyske, godt hjulpet på vej af mine 2 skønne danske kollegaer, og en enkelt sæson blev til 5.

 

2 ½ år i alperne satte sine spor, og selvom jeg i tankerne ofte vandrede tilbage, var det først i år, jeg virkelig begav mig tilbage. En lille uges ferie og jeg var solgt. Min gamle chef tilbød mig et job, og efter meget kort betænkningstid, pakkede jeg igen mine ting i Danmark sammen, lejede lejligheden ud og satte kursen tilbage mod bjergene. Saas Fee og dens indbyggere har taget imod mig med åbne arme, og det føles lidt som at komme ”hjem” igen. Meget har ændret sig, men alligevel føles det som om, at tiden har stået stille de sidste 13 år. Mine gamle venner og bekendte er (næsten) alle blevet gift, har fået børn, og nogle er skilt igen. Livet er gået sin gang og har sat sine spor, men byen er den samme. Stolt og majestætisk knejser Saas Fee i 1800 meters højde med en helt fantastisk udsigt til 18 forskellige 4000-meters bjerge, mens gletsjeren sørger for hvidklædte bjergtoppe, der muliggør skiløb året rundt.

 

 

FRISK LUFT I LUNGERNE

Saas Fee bruger 100% naturvenlig strøm, som kommer fra de enorme vandmasser. Frisk luft fylder lungerne, man kan drikke vandet direkte fra små kilder i byen, og højden sætter konditionen på prøve. Stakåndet vandrer man de første dage gennem byen, men langsomt vænner man sig til det, og mit dovne ego er blevet betaget af vandringen i disse skønne omgivelser. Det er ganske enkelt storslående. Breathtaking. Ingen biler får lov at komme ind i byen, så små elektrobiler og et elektrotog sørger for at bringe folk og ting rundt.

 

Elektrotog
Elektrotog

 

 

DET DAGLIGE LIV I BJERGENE

At arbejde som sæsonarbejder i Schweiz er ikke at kimse af. En standard arbejdsuge er på 42,5 timer, men i højsæsonen kan du forvente at arbejde meget mere, og du skal være heldig, hvis du overhovedet får en fridag. Men hvad gør det, når man møder nye spændende mennesker hver dag, får nye venner for livet, når man vågner på til en fantastisk udsigt hver morgen, eller går i seng til fuldmånen, der står op over bjergene.

 

 

Fuldmåne
Fuldmåne over Mittagshorn.

 

Eller når man går en tur og støder på vilde murmeldyr, der spiser fra hånden…

 

 

Murmeldyr
Murmeldyrene i området er halvtamme, da de ved, at når der kommer mennesker forbi, falder der som regel en gulerod af.

 

Der er desuden masser af udendørsaktiviteter at give sig til i denne lille bjergby, hvor der kun bor 1500 faste indbyggere. Vandreture i de smukke bjerge, klatring, bjergbestigning, gletchersafari, ski og snowboard (også om sommeren), udendørskoncerter, arrangementer for små og store og mange andre spændende ting. Læs mere her:

 

10 EVENTYLIGE SOMMERAKTIVITETER I SAASTAL

10 UIMODSTÅELIGE GRUNDE TIL AT BESØGE ALPERNE OM EFTERÅRET

 

 

 

Stay tuned!
Stay tuned hvis du vil høre mere om livet i bjergene.

 

 

NYSGERRIG PÅ MERE?

Den dag jeg (næsten) besteg et bjerg

Står på en alpetop

3 tanker om “ÉN GANG SAAS FEE – ALTID SAAS FEE

Skriv et svar

Captcha loading...