CUEVAS DEL DRACH – REJSEN TIL JORDENS INDRE

Mallorca er en ø fuld af finurlige grotter og huler, og de største, og nok mest fascinerende, er de 4 sammenhængende drypstensgrotter Cuevas del Drach, på dansk kaldet Dragehulerne. Indbyggerne er stalaktitter og stalagmitter, der vidner om tidens forløb og lokker dig ind i denne forunderlige verden 40 meter under havets overflade, hvor du kan gå på opdagelse i fortiden. De snoede gange med sylespidse drypsten guider vejen, og du kan nyde en sejltur på en af Europas største søer, Martel, efter du har ladet tankerne svømme væk til den klassiske musikkoncert, der spilles undervejs. Følg i Jules Vernes fodspor, overgiv dig til naturens vidunder og lad fantasien få frit løb.

 

PÅ EVENTYR SOM OPDAGELSESREJSENDE I TIDEN

Turen begynder i Ludwig Salvator hulen, hvor vagterne med bestemt mine lukker os ind på slaget 14.00. Ikke et sekund før eller senere. I højsæsonen er der afgang én gang i timen og uden for sæsonen ca. hver anden time. Vi er heldigvis uden for sæsonen for efter indgangen at dømme, er der plads til maange mennesker i køen, men i dag er der heldigvis luft i mellem de forventningsfulde deltagere. Vi bliver sluset ned af en trappe, og straks mærker man den høje luftfugtighed på 90-95 % i lungerne.

 

Cuevas del Drach
“Baths of Diana” er det mest klare turkisblå vand, du formodentlig nogen sinde kommer til at opleve.

Nede af trappen møder vi den første lille sø med det klareste og reneste turkisblå vand, jeg længe har set. Hvis nogen sinde. Jeg er allerede tryllebundet, og i stille respekt bevæger vi os længere ind i grotte, hvor overnaturlige formationer er blevet formet gennem millioner af år af vandet, der stille, men konstant, siver gennem revner og sten.

 

Formationerne består mestendels af kalciumkarbonat, og vandet har gennem tiden drænet stenene for mineraler, så de lyse og nuancerede formationer, der præger grotten, opstår.

 

Formationerne der hænger ned fra loftet kaldes stalakitter, og de vokser ca. 1 cm pr. 100 år.

 

De søjleformede drypsten der vokser op af jorden, kaldes stalagmitter.

 

I hulerne finder du flere naturlige former, der minder om søjler, træer og trærødder, og som nogle steder er op til 25 meter høje.

 

Sivene vand har formet hulerne, og mange steder finder du små vandhuller og søer, der blinker klart i samspil med kalkformationerne.

 

Vi bliver bænket ved bredden i det store hulrum, mens lysene går ned, og det bliver så stille, at du kan høre en knappenål falde til jorden. Vi venter utålmodigt, i noget der synes som en evighed, fordi hele gruppen skal være samlet, før koncerten starter, og mørket gør, at vi nærmest falder i søvn. Men det er ventetiden værd. I det fjerne hører vi en violins melodier svæve ind over den mørke vandoverflade i den underjordiske sø, og langsomt kommer tonerne nærmere og blander sig med de øvrige instrumenter ombord på robåden, der lydløst glider gennem mørket omgivet af levende lys. Magien er total, og jeg er tryllebundet af musikken, af lyset, at mørket og af hele stemningen omkring den smukkeste og enkleste klassiske koncert, jeg har oplevet.

 

Martel Lake er en af de største underjordiske søer i verden, omkring 170 meter lang og varierer fra 4 til 12 meter i dybden. Efter koncerten venter bådene på at fragte dig det sidste stykke vej gennem hulen, men du kan også vælge at gå på stien langs vandet, hvis du vil nyde søen fra bredden.

 

Turen på ca. 1 time er ved at være slut, og stien leder os tilbage op i den friske luft.

 

Dragehulerne er bestemt et besøg værd, men jeg er glad for, at vi valgte at gøre det uden for sæsonen. Hvis man læser diverse reviews om besøg, kan du godt forvente endnu længere ventetid og masseturisme. En god idé i højsæsonen er derfor at booke billetter online, så du slipper for ventetiden.

 

En tanke om “CUEVAS DEL DRACH – REJSEN TIL JORDENS INDRE

Skriv et svar

Captcha loading...