40 TING JEG SKAL GØRE, FØR JEG FYLDER 40

Jeg forstår ikke helt, hvordan de 40 år kan nærme sig med så hastige skridt, – men heldigvis er det jo kun et tal. Og dette tal har inspireret mig til at tænke nærmere over, hvad jeg vil bruge de næste par år til, så de ikke bare flyver forbi. Her er mine mål, som jeg har sat mig for at nå, og som måske kan inspirere dig til at lave din egen liste, uanset om du er over eller under 40. Sæt dine egne mål og ønsker og gør det evt. sammen med en god ven eller veninde, så de ikke går i glemmebogen. Only the sky is the limit! (og måske ikke engang…)

 

Læs også: Er du klar til dit YOU-TURN?

 

 1. Besøge en shaman i Peru

  Dette står meget højt på min liste, da det vil være en kæmpe personlig udfordring – og forhåbentlig udvikling.

 2. Ride med indianere

  Siden jeg var helt lille, har jeg altid været fascineret af indianerne og deres kultur. Kæmpe stor var min skuffelse, den dag en vaskeægte indianer kom og boede hos min familie en uge i mine teenagerår: ude på marken gik vores ponyer, men indianeren kunne ikke ride! Jeg var grædefærdig. Og derfor bliver jeg nødt til at komme til Syd – og Mellemamerika og finde nogle indianere, der kan ride sammen med mig.

 3. Besøge en masailandsby i Tanzania

  Dette er faktisk allerede mere eller mindre planlagt. Næste år skal min veninde og jeg besøge Christopher i hans masailandsby, og det skal nok blive en kæmpe oplevelse!

 4. Ryge en cigar på Cuba

  Jeg har prøvet at ryge cigar. Og jeg kastede op begge gange (Noget med at man ikke skal indhalere?!?). Ikke desto mindre er Cuba højt på min ønskeliste, og når man nu er i Havana, så bliver man vel nødt til at prøve det…

 5. Danse til reggae på Jamaica

  Jeg er ikke den store danser. Men reggaerytmer kan nu alligevel lokke mig ud på dansegulvet, for man kan ikke andet end at blive glad, når rytmerne strømmer ud af højtalerne. Desuden er jeg vild med den laid-back tilgang, de har til livet. Hvad vi ikke når i dag, når vi måske i morgen. Måske.

 6. Surfe på Hawaii (uden at blive spist af en haj)

  Jeg mødte for nyligt 2 vidunderlige mennesker fra Hawaii, der inviterede mig at kigge forbi. Og hvem siger nej til det? Surfing har jeg også altid villet lære, så nu må det snart være tid!

 7. Bo i et nyt land

  Det gør jeg egentlig allerede, men jeg har jo i princippet boet her før, så jeg må ud og finde et nyt land.

 8. Lære et nyt sprog

  … og samtidig lære et nyt sprog.

 9. Lære at spille guitar

  Jeg begyndte egentlig allerede i folkeskolen, men tålmodigheden rakte ikke rigtig til det. Forhåbentlig er jeg blevet mere moden og mere tålmodig nu (?)

 10. Skrive en digtsamling

  Jeg elsker at skrible, og når tankerne flyver, kommer der ofte poetiske tankevridninger ud. Nogle gange giver de mening, andre gange ikke.

 11. Skrive en bog

  Her kommer tålmodigheden endnu engang på prøve. Det kræver disciplin at skrive en bog, men det kan jo så være min nye udfordring!

 12. Komme til flere musikfestivaler

  Jeg missede Tønderfestivalen i år, puha det var hårdt. Det er den festival, der betyder mest for mig, da jeg er vokset op med den. Man bliver altid overrasket af god musik og kunstnere, som man aldrig har hørt om! Musik gør mig glad. Festival gør mig glad, fordi alle er glade. Stemningen smitter. Jeg skal helt klart på flere festivaler!

 13. Tage på en rejse med  min familie

  Hvert år tager jeg med familien på en uges sommerferie. I år glippede også det, men det er en tradition, jeg ikke har tænkt mig at slippe. (Når det sker, at jeg møder en ny fyr, er det første spørgsmål, der bliver stillet fra familien: “kan han godkendes til at komme med til Sverige?”)

 14. Tage på en rejse med mine venner

  Sammen med min madklub har jeg lavet en opsparingskonto, så vi kan komme på ferie sammen. Hvad er bedre end at stikke af en weekend sammen med sine veninder?

 15. Prøve couchsurfing – både som host og som gæst

  Fordi det er en sjov og anderledes måde at møde nye mennesker på.

 16. Tage på en rejse alene

  Helt alene. Fordi det er en helt personlig dannelsesrejse. Fordi man på den måde møder mennesker og kulturer på en helt anden måde. Fordi det handler om at turde.

 17. Bestige et bjerg

  Og det skal være over 4000m. Jeg er pt. omringet af 18 styks, så mon ikke chancen byder sig en dag?

 18. Tage på gletsjersafari

  Gletsjere er et helt unikt naturfænomen. De er skræmmende, smukke, naturlige, kraftfulde, dragende – og her skal jeg gå henover.

 19. Smage mærkelig streetfood i et u(d)land

  Dengang jeg som teenager drog afsted på min første backpackertur, var jeg så kræsen, at jeg levede af bananer, ris og soyasauce i næsten et halvt år. Det kommer aldrig til at ske igen, for jeg tør slet ikke tænke på alle de smagsoplevelser, jeg er gået glip af!

 20. Cruise Antarktis

  Det er møgdyrt, men jeg er til gengæld også sikker på, at det er alle pengene værd

 21. Lære at tage rigtig gode billeder

  Da jeg var lille, ville jeg være fotograf. Det vil jeg stadig, så nu må jeg bare øve mig. Og øve mig.

 22. Leve af det der gør mig glad

  Bloggen her er en start. At rejse gør mig glad. At skrive gør mig glad. At tage billeder gør mig glad. At opleve gør mig glad. Kan jeg leve af at kombinere disse ting, er min lykke gjort.

 23. Danse natten lang på en strand

  Fordi der bare ikke er noget mere euforisk end at mærke sandet mellem tæerne, mens rytmerne gennembanker kroppen og tvinger den til at følge beatet.

 24. Se solopgangen et helt specielt sted fra

  Jeg har allerede set solopgangen mange spændende steder fra; toppen af en vulkan, verdens højeste drejerestaurant, eksotiske strande osv. Men solopgange kan man ikke få nok af.

 25. Drikke sundowner på en strand med en, jeg er forelsket i

  For ikke at nævne solnedgange – specielt hvis det er sammen med en, man er forelsket i og samtidig nyder en sundowner.

 26. Lave en god middag til mine venner

  Jeg ELSKER at lave mad. Især hvis det er til andre. Pt. har jeg ikke engang et køkken, men når jeg kommer i nærheden af et, skal der kokkereres igen.

 27. Lave frivilligt arbejde i et uland

  Fordi jeg gerne vil hjælpe andre, og fordi man selv kan lære så meget af det.

 28. Besøge min familie i Australien

  Held i uheld. Jeg savner dem deromme på den anden side af jorden, men på den anden side giver det mig en fantastisk chance for at komme Down Under igen.

 29. Fare vild i Venedig (igen igen)

  Venedig er nok den mest fantastisk by i verden. Utallige gange er jeg faret vild i denne snørklede labyrint for alligevel at ende op samme sted, og det må og skal jeg opleve igen.

 30. Tage på en rejse uden destination

  En enkeltbillet ud i det blå. Måske ikke engang en billet. Bare tage afsted og se hvor jeg bliver ført hen.

 31. Være turist i Danmark

  Fordi man ikke må glemme, at der findes så mange guldgruber gemt i sit eget land.

 32. Overnatte i en skov

  At overnatte i en skov under åben himmel ved siden af et knitrende bål. Det er lykken!

 33. Riverrafte

  Et af mine bedste rejseminder er en 5 dages raftingtur på Kali Gandaki i Nepal. Selvom regnen stod ned i stride strømme, og vi hundefrøs, er det en af de sjoveste oplevelser, jeg nogensinde har haft. Næste raftingtur bliver forhåbentlig i Afrika eller måske Sydamerika?!

 34. Se nordlyset

  Endnu har jeg ikke været så heldig at opleve dette fænomen, men det sker forhåbentlig snart.

 35. Besøge et land jeg endnu ikke kender navnet på

  Der ligger så mange gemte skatte i verden. Måske dette er en destination på min enkeltbillet.

 36. Gå tur med en løve

  Løver er de mest fantastiske skabninger, og min drøm er at komme helt tæt på. Ikke på dem der lever i fangenskab, men på de vilde af slagsen.

 37. Få en løvetatovering

  Igen: fordi de er så fantastiske. og fordi mit swahilinavn blev Simba. Det skal foreviges.

 38. Tage på roadtrip

  Ud i det blå. Se hvor det fører mig hen.

 39. Gøre de ting jeg har lyst til, ikke de ting – jeg tror – andre synes, jeg skal gøre

  Er godt i gang!

 40. Få alle ovenstående ting til at gå i opfyldelse. Hvis ikke inden jeg bliver 40 år, så snarest muligt….

  Ja det var mange drømme, mål og ønsker. Måske når jeg ikke dem alle, inden jeg fylder 40, og måske de ændrer sig undervejs, men nu har jeg da en rettesnor <3

 

 

Hvad drømmer du om?

3 tanker om “40 TING JEG SKAL GØRE, FØR JEG FYLDER 40

Skriv et svar

Captcha loading...