3 VERDENSREKORDER 3500M OVER HAVETS OVERFLADE

Saas Fee. “Min” lille bjergby der byder på nærmest ubeskrivelige naturoplevelser. Ikke mange steder har man udsyn til så smukke bjerge, der strækker sig i det uendelige. Hvad enten du står på ski eller ej, er det absolut oplevelsen værd at begive sig en tur til Mittelallalin, der ligger i 35oom højde. Udsigten er simpelthen storslået, og du kan samtidig besøge 3 verdensrekordholdere, nemlig verdens største – højestbeliggende isgrotte, verdens højstbeliggende drejerestaurant og verdens højestbeliggende metro.

 

 

TUR TIL MITTELALLALIN 3500 METER OVER HAVETS OVERFLADE

For at nå toppen skal man med 2 forskellige gondoler og et tog. Turen starter i Saas Fee, der ligger i 1800 meters højde, og tager samlet ca. en halv times tid afhængigt af, hvor mange mennesker der skal med. Man starter ved Alpin Express, hvor man undervejs skal skifte gondol, og ender med at tage MetroAlpin, der er verdens højstbeliggende underjordiske tog. I højsæsonen kan man også tage Whams berømte Felskinnlift direkte op til metroen, som de har udødeliggjort i videoen til deres største hit: “Last Christmas.”

 

Udsigt over Saas Fee
Selve turen op kan værre nervepirrende i sig selv, når du dinglende i en gondol, bevæger dig op ad bjerget, og udsigten over byen og bjergene åbenbarer sig for dig. Og når den første højdeskræk har lagt sig, er det bare om at byde synet.

 

Felskinn
Da byen og bjerget ligger så højt, sker det ofte, at du støder ind i et par skyer undervejs. Det gør bestemt ikke oplevelsen mindre, selvom en blå himmel selvfølgelig er at foretrække. Man siger, at over skyerne er himlen altid blå, og ja, det passer. Selvom det måske er dårligt vejr nede i dalen, møder du næsten altid en – mere eller mindre – blå himmel, når du når toppen.

 

Mittelallalin
Pistenbully’erne sørger for, at der er friske præparerede pister næsten året rundt. Faktisk kan du stå på ski fra midt i juli helt frem til sidst i april!

 

Mittelallalin
Udsigt over bjergene fra Mittelallalin.

 

Mittelallalin
Det kan være koldt på toppen, men solens stråler gør sit for at varme de kolde kroppe.

 

 

1. VERDENSREKORD: VERDENS STØRSTE ISGROTTE

Og når du har nået toppen, må du ikke snyde dig selv for et besøg i verdens største – højstbeliggende isgrotte. Grotten er på hele 5500 kvadratmeter og hele foråret og sommeren (2016) har flittige mænd med håndkraft (!) sørget for at renovere og udgrave en del af grotten, så den byder på endnu flere oplevelser. Man kan naturligt nok ikke opleve grotten i sin fulde størrelse, men det er alligevel en stor oplevelse at bevæge sig rundt nede i en gletsjer. Stille musik stryger ud af højtalerne og vækker sanserne. Mystikken fylder rummet, og kroppen venter i spænding på, hvad der skal ske om næste hjørne.

 

Eispavillion
Nedgang til isgrotten. Væggen er nærmest gennemsigtig, så man kan se flotte mønstre brede sig i isen.

 

Eispavillion Saas Fee
Kig gennem gangene.

 

Isgrotte
Der er isskulpturer med alt fra skræmmende ansigter…

 

Isgrotte
til mennesker…

 

isblomster
og nedfrosne blomster…

 

Isgrotte
til dyr…

 

Isgrotte
søheste …

 

eispavillion Saas Fee
og ishuler og isrutsjebaner til de mindste …

 

Isgrotte
samt en trone hvor folk kæmper om at være royale. Om ikke andet så for fotoets skyld.

 

Isgrotte
Der er sågar et glimt af det berømte Tobleronebjerg Matterhorn, hvis du kigger dybt ind i spalterne.

 

2. VERDENSREKORD: VERDENS HØJESTBELIGGENDE DREJERESTAURANT

Efter at have besøgt isgrotten kan man passende lune sig i verdens højeste drejerestaurant, hvor man kan nyde synet af bjergene, når den drejer rundt 380grader. Det er også muligt at nyde sin frokost her, og om vinteren er der af og til arrangeret solopgangsbrunch, så man kan komme tidligt op og byde det smukke syn.

 

Dreherestaurant
En weissbier og udsigt til bjerget Allalin.

 

Saas Fee
Man kan selvfølgelig også vælge at slænge sig ude på terrassen i en solstol, når vejret er til det og nyde udsigten ud over gletsjeren og bjergene, der strækker sig hele vejen til Italien.

 

Gletjser
Gletsjeren helt tæt på.

 

 

 

3. VERDENSREKORD: VERDENS HØJESTBELIGGENDE METRO

Metroalpin er verdens højstbeliggende underjordiske togbane, har en længde på 476 meter, starter ved Felskinn stationen og ender ved Mittelallalin i 3500 meters højde. Undervejs er der et stoppested, der går ud til Hohlaubgletsjeren. Stoppet bliver dog kun brugt tidligt om morgenen, så vovelige eventyrer har mulighed for at køre offpiste ned over gletsjeren.

 

Metro
Man skal gennem bjerget for at komme fra metroen til gondolen, og her er altid isnende koldt.
Metro Allalin
Turen ned igen (og selvfølgelig også op) starter med endnu en verdensrekord; nemlig verdens højstbeliggende metro, der drøner gennem bjerget.

 

Metro Allalin
I sæsonen er den normalt godt fyldt op, men denne gang havde vi den helt for os selv.

 

Felskinn
For at komme videre ned skal du gennem en tunnel, hvor du ender ud ved Felskin-liften, hvor du har mulighed for enten at komme helt ned til Saas Fee, eller ned til børnebakken, der har åbent om vinteren, hvor du vil fortsætte dit skiløb eller vandre det sidste stykke ned.

 

Felskinn
Også denne lift havde vi helt for os selv.

 

Plattjen
Smukke efterårsfarver leger på Plattjen, der om vinteren byder på en udfordrende sort piste.

 

Saas Fee
Næsten nede igen hvor Saas Fee venter på os.

Skriv et svar

Captcha loading...